Skip to main content

Ντράγκι: Ασφαλείς οι τράπεζες όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα

Ο κ. Ντράγκι επέμεινε με αρκετά επιτακτικό τρόπο ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος όσο η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Tη διαβεβαίωση αυτή έδωσε σήμερα το απόγευμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ντράγκι έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και είχε διάρκεια 30 λεπτών, ενώ συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Μπενουά Κερέ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Ο κ. Ντράγκι είπε ότι από την πλευρά του θεωρεί δεδομένη τη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Ο κ. Ντράγκι επέμεινε με αρκετά επιτακτικό τρόπο ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

πηγή naftemporiki.gr