Skip to main content

Ο ανθελληνισμός, η τακτική του Τραμπ στη Μεσόγειο και ο...Πάγκαλος

Αν ξαναμπούμε σε βρετανική επιρροή, την βάψαμε. Όχι δηλαδή, ότι δεν είμαστε και τώρα… βαμμένοι! Αλλά οι Βρετανοί είναι μάστορες σε ραδιουργίες.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε εστία φοιτητών στην Αδριανούπολη, όπου φοιτούν δεκάδες μουσουλμανόπαιδα της Θράκης, φαίνεται ότι λειτουργεί σαν «βιτρίνα», πίσω από την οποία οι ανθελληνικοί μηχανισμοί φανατίζουν και εκπαιδεύουν τα παιδιά σε… στρατιωτικές τακτικές!

Πρόκειται για την εστία με την ονομασία «Ilim Yayma Cemiyeti», η οποία αυτοπροσδιορίζεται στην ιστοσελίδα της ως «φιλανθρωπικός φορέας ιδρυθείς στις 11.10.1951, που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, υπό το φως των εθνικών και θρησκευτικών αξιών». Ενδεικτικό είναι ότι σε αίθουσά της δεν υπάρχει το πορτρέτο του Κεμάλ, αλλά το μονόγραμμα του σουλτάνου!

Θα ζητηθούν ποτέ εξηγήσεις από τους τουρκόφρονες βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τις ενέργειές τους; Ποια πατρίδα υπηρετούν; Θα μου πεις τώρα, τι ρωτάω… Θες να χαθούν ψηφουλάκια από το Προξενείο;

Η φράση στο χθεσινό σημείωμα του «Μακεδόνα», «τάζουν λαγούς με πετραχήλια», με…  «ερέθισε», επειδή δεν βγάζει νόημα ο όρος «πετραχήλι». Η ελληνική γλώσσα είναι νοηματική, δεν είναι ηχοποιητική όπως οι άλλες. Άρα, τι νόημα βγάζει το πετραχήλι; Η εξήγηση όπως πάντα είναι απλή, αλλά την αγνοούμε επειδή περιφρονούμε την ελληνική γλώσσα, με την Πολιτεία να κάνει ό,τι μπορεί για να την περιθωριοποιήσει.

Το πετραχήλι, λοιπόν είναι το «επιτραχήλιο» (επί του τραχήλου), ένα λειτουργικό άμφιο -στενόμακρο ύφασμα- που ξεκινά από τον αυχένα. Πού κολλάνε τώρα οι λαγοί; Το να βάζει κάποιος επιτραχήλιο -λαιμοδέτη, κολάρο- σε ζώα οικόσιτα, όπως για παράδειγμα τον σκύλο, είναι συνηθισμένο. Δεν συμβαίνει όμως με τα ζώα που ζουν ελεύθερα στη φύση, όπως οι λαγοί. Επομένως, λαγός με υπερτραχήλιο δεν συμβιβάζεται [επιτέλεσα και σήμερα το εκπαιδευτικό μου έργο].

Έχει καταλάβει άραγε η κυβέρνηση, ότι η απόφαση του Τραμπ για σταδιακή αποχώρηση των Αμερικανών από την Μεσόγειο [με έντονο το ενδιαφέρον τους στον Ειρηνικό] δίνουν χώρο στους Βρετανούς; Αν ξαναμπούμε σε βρετανική επιρροή, την βάψαμε. Όχι δηλαδή, ότι δεν είμαστε και τώρα… βαμμένοι! Αλλά οι Βρετανοί είναι μάστορες σε ραδιουργίες [Θα μου πεις θα βρουν απέναντί τους τον Καρανίκα, οπότε θα τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά].

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, δέχθηκε τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Βελιγράδι, Κάιλ Σκότ, στον οποίο είπε μεταξύ άλλων: «Οι πολίτες μας αμφιβάλλουν εάν η Σερβία θα μπορούσε να έχει ίση μεταχείριση με ορισμένες άλλες χώρες, για τι οποίες φαίνεται να έχουν καλύτερη αντίληψη οι ΗΠΑ», εννοώντας τις μουσουλμανικές από τις οποίες περιβάλλεται.

Αναρωτιέμαι, αν υπήρξε ποτέ περίπτωση που Έλληνας πρόεδρος ή πρωθυπουργός να είπε κάτι παρόμοιο σε Αμερικανό πρεσβευτή. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο Πάγκαλος είχε υποδεχθεί στο ΥΠΕΞ τον Αμερικανό πρεσβευτή… με τον σκύλο του (!), σε ερώτηση δε δημοσιογράφων για το πρωτοφανές γεγονός, αν σκέφθηκε ότι ο σκύλος θα μπορούσε να ουρήσει στα χαλιά του γραφείου, και ο Πάγκαλος απάντησε ότι «ο σκύλος του Αμερικανού είναι… περιωπής», μάλλον τεμενάδες κάνουμε!

Ζήτω ο πολυπολιτισμός. Στα τουρκικά τρένα ταχείας μεταφοράς έχει καθοριστεί να υπάρχουν ξεχωριστά βαγόνια για τους άνδρες και ξεχωριστά για τις γυναίκες. Θόρυβος ξέσπασε όταν οι ελεγκτές δεν επέτρεψαν σε έναν πατέρα να έχει μαζί του το εννιάχρονο κοριτσάκι του γιατί… είναι θηλυκό. Και το πήγαν στο γυναικείο βαγόνι.