Skip to main content

Ο εθνομηδενισμός και οι χοροί του Σέλτσα για την «Αιγαιακή Μακεδονία»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να σέρνει το χορό και να τραγουδά τον ανθελληνικό «ύμνο» του αλυτρωτισμού των «Μακεδόνων του Αιγαίου».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο "αν χρειαστεί" να κινηθούν διαδικασίες αποπομπής του προέδρου της χώρας προκειμένου, όπως είπε, «να μη επιτραπεί σε κανέναν να κόψει το δρόμο της "Μακεδονίας" προς την Ευρώπη».

Ο Ζάεφ τροποποιεί την σύσταση του Μπρεχτ «αν δεν συμφωνεί ο λαός, αλλάζουμε τον λαό», προσθέτοντας «αλλάζουμε και τον Πρόεδρο». Τέλος… Μαζί μας θα μείνουν όσοι συμφωνούν με το αμερικανογερμανικό σχέδιο, όπως επιτάσσει η δημοκρατία.

Είπε και άλλα: «Με τη συμφωνία έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο "μακεδονικό" έθνος με μια αναγνωρισμένη "μακεδονική" γλώσσα». Έχει να πει κάτι επ’ αυτού το αχτύπητο δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά;

Πώς αλλάζουν τα πράγματα. Ο Κουφοντίνας ζητά άδεια για ένα 48ωρο εκτός φυλακής. Κάποτε ζητούσες άδεια από τον Κουφοντίνα για να σ’ αφήσει να ζεις.

Ο Καλλισθένης ήταν ο εκδότης της Εφημερίδας [με τον τίτλο "Εφημερίς"] της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου. Δεν καταλαβαίνω όμως για τι δεν έγραφε στα… μακεντόσκι. Περίεργο.

Συγγνώμη κύριε Κοντονή, με όλο μου τον σεβασμό που απορρέει από το ευθυτενές παράστημά σας, όταν αποδίδατε τιμές στον αιματοβαμμένο δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, μεταξύ των "φασιστών" -όπως αποκαλέσατε τους πατριώτες που σας αποδοκίμασαν-, συμπεριλαμβάνεται και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε πως «Το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας αντιστρατεύεται κυριαρχικά μας δικαιώματα και ζωτικά μας συμφέροντα»;

Ο Σέλτσας διεκδικεί για τα Σκόπια ακόμη και τη Θεσσαλονίκη! Στο βίντεο που κυκλοφορεί εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να σέρνει το χορό, να διασκεδάζει και να τραγουδά τον ανθελληνικό "ύμνο" του αλυτρωτισμού των "Μακεδόνων του Αιγαίου". Καλεί τους "Μακεδόνες" να μη ξεχνούν την "αλύτρωτη Αιγαιακή Μακεδονία", και νοσταλγεί τα "δικά τους εδάφη"!

Όμως, η κυβέρνηση της Ελλάδας που ορκίστηκε να φυλάττει το Σύνταγμα, αλλά το κάνει κουρελόχαρτο για να υπηρετήσει τον σοβιετισμό της, παρέσχε κάλυψη στον οπαδό του αλυτρωτισμού βουλευτή της.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι θέλουν να επιβεβαιώσουν τον εθνομηδενισμό τους, ή από πνευματική υστέρηση συμπεριφέρονται έτσι; Εδώ γίνεται λόγος για εχθρική προπαγάνδα που υποστηρίζει απόσπαση εδάφους. Πώς θα απαιτήσεις από τους Σκοπιανούς να άρουν τον αλυτρωτισμό τους, όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τον ασκεί ή τον προστατεύει;

Και φυσικά, θα υπερηφανεύονται για την πνευματική έξαρση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Αφροδίτης Σταμπουλή, που πρόσφατα δήλωσε δημόσια το περιβόητο: "Βόρεια Μακεδονία όπως Βόρεια Κορέα". Η αλήθεια είναι πως δεν αποφεύγουν πολλοί να επιδεικνύουν τη νοητική κατάστασή τους.

Ζήτω… Πήραμε τα εύσημα και από το Κοσσυφοπέδιο. «Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, σχετικά με τη νέα ονομασία του γειτονικού κράτους, δημιουργεί ένα καλό περιφερειακό κλίμα και ανοίγει την ευρωατλαντική προοπτική για τα βαλκανικά κράτη», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι.

«Όλα τα καλά νέα από τη "Μακεδονία" είναι καλά νέα για το Κοσσυφοπέδιο», είπε, χαρακτηρίζοντας την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ ως την σημαντικότερη μετά τη Συμφωνία Πλαίσιο της Αχρίδας. Ποιος θα μας εξηγήσει τον ενθουσιασμό Σλάβων και Αλβανών, ομού με Αμερικανούς και Γερανούς;