Skip to main content

Ο «ύπνος» στο μεταναστευτικό και το επιχειρηματικό μυαλό των Σκοπιανών

Το «ξύπνημα» της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, το επιχειρηματικό μυαλό των Σκοπιανών και η φωτογραφική διάταξη για την Περιστέρα.

Κάτι τσίμπησε την ελληνική κυβέρνηση και βγήκε από τον μακάριο ύπνο της σχετικά με το μεταναστευτικό. Αποφάσισε μετά από μήνες, κι αφού έγιναν εγκληματικές ενέργειες, να παρακούσει… τον ΣΥΡΙΖΑ και να ελέγχει τους περιθωριακούς τύπους που παριστάνουν τους αλληλέγγυους (;) πλήττοντας το κράτος και τον λαό.

Τώρα, τι θα βγει από τους ελέγχους είναι άλλη υπόθεση. Τους πιάνουμε, τους αφήνουμε, τους ξαναπιάνουμε, τους ξαναφήνουμε, ό,τι και με τους κουκουλοφόρους δηλαδή. Θα δούμε… Ίσως τους «περιποιηθούν» οι Σκοπιανοί. [Και καλά, τα μέλη κάποιων ΜΚΟ - άλλοι ανθρωπιστές κι αυτοί. Άφθονο χρήμα και ανεξέλεγκτη διάθεση. Οι αλληλέγγυοι, από πού τα έσοδα για «επαναστατικές διακοπές», πολυήμερες και ακριβές;]

Οι Τούρκοι μπαινοβγαίνουν στο Αιγαίο, και τώρα πάνω από τα νησιά. Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά με… δυναμικό διάβημα. Έδωσε εντολή, κατά τα ειωθότα, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα να επιδώσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες τουρκικές αρχές. Είναι περιττό να πούμε πόση σημασία δίνει η Τουρκία στα διαβήματά μας - και με το δίκαιό της άλλωστε, αφού οι αριστερίστικες συνιστώσες που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν με σύνθημα "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του". Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις.

Κι επειδή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει την εθνική κυριαρχία μας, αλλά και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, επέδωσε διάβημα και στα Σκόπια. Και μάλιστα δύο. Ποια η τύχη τους; Μας την είπε ο Σλάβος Πρόεδρος: «Αντί να μας στέλνουν διαβήματα, δεν μας ενημερώνουν καλύτερα για το τι κάνουν οι λεγόμενοι εθελοντές στην Ειδομένη;».

Κι έβαλε κι αυτός τα διαβήματα εκεί που τα βάζουν κι οι Τούρκοι. Η κυβέρνηση όμως το εθνικό καθήκον της το έπραξε. Καλό είναι, για να μη κουράζονται στο ΥΠΕΞ να τυπώσουν διαβήματα για κάθε χώρα και να αλλάζουν απλώς ημερομηνίες. Μη τους τσακίσει κι η πολλή δουλειά.

Επιχειρηματικό μυαλό οι Σκοπιανοί. Μετέτρεψαν σε τουριστικό αξιοθέατο τον φράχτη στα σύνορα. Κόσμος πάει κι έρχεται. Οι Πρόεδροι Σλοβενίας και Κροατίας επισκέφτηκαν τον φράχτη. Ποιος ξέρει… Μπορεί ο Γκρούεφσκι να τους πουλήσει και την τεχνογνωσία.

Καταγγέλλει η αντιπολίτευση ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Θα ψηφιστεί. Απαλείφθηκε πάντως η διάταξη, που θεωρήθηκε ότι είχε «φωτογραφικό» χαρακτήρα για παλαιά υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, που αφορά υπόθεση οικονομικής διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και όπου έχουν παραπεμφθεί συνάδελφοί του [που δεν είχαν την πρόβλεψη να γίνουν βουλευτές].

Το κάστρο στον κόλπο του Πανόρμου στη Χιμάρα παραχωρείται στον βουλευτή Κοκδήμα, τον κολλητό του Ράμα, με τον οποίο έχουν κάνει πολλές «δουλειές» μαζί.  Η εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Ίνα Ζούπα, κατήγγειλε πως το κάστρο, γνωστό και ως κάστρο του Αλί Πασά, πρόκειται. να παραχωρηθεί για τα επόμενα 20 χρόνια στο βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος από το Κεπάρο, Κότσο Κοκδήμα, του οποίου η σκανδαλώδης πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα είναι συνεχώς στην επικαιρότητα.

Αυτό κι αν είναι μέτρο. Οι τροχονόμοι στην Βουλγαρία θα παίρνουν ποσοστό από τις κλήσεις που βεβαιώνουν, πληροφορεί η εφ. Novinar, αναφερόμενη στις προτάσεις για τροποποιήσεις του ΚΟΚ. Σύμφωνα με την πρόταση, αυτός είναι ένας τρόπος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.