Skip to main content

Ημερίδα Voria - Κυρίζογλου: Να πάψει η... Θεσσαλονικίτιδα κάθε φορά που πάει να γίνει ένα μεγάλο έργο

Τι είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελόκηπων - Μενεμένης από την ημερίδα της Voria.gr για Flyover, Μετρό και… Θεσσαλονικίτιδα

«Φυσικά και πρέπει να γίνει το Flyover. Φυσικά και πρέπει να δοθεί το Μετρό και να επεκταθεί και δυτικά». Αυτές τις φράσεις χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελόκηπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου ερωτηθείς για τα μεγάλα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, στην ημερίδα της Voria.gr με τίτλο «Μεγάλα Έργα και Ενεργειακές Υποδομές στη Βόρεια Ελλάδα» που πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο THE MET.

Ο κ. Κυρίζογλου ξεκαθάρισε ότι «η θέση μας διαχρονικά, είναι γνωστή». Είπε, δε, χαριτολογώντας «στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια ασθένεια: εγώ την έχω ονομάσει… Θεσσαλονικίτιδα. Σε τι συνίσταται αυτή η ασθένεια; Στο γεγονός ότι κάθε φορά που πάει να γίνει ένα μεγάλο έργο οπωσδήποτε πρέπει να βρεθούν κάποιοι οι οποίοι θα τεθούν απέναντι. Με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές φορές φαινόμενα όπως αυτό της υποθαλάσσιας, που και δεν έγινε, και πληρώσαμε 85 εκατομμύρια».

Στη συνέχεια ο κ. Κυρίζογλου έκανε λόγο για «μια συσσωρευμένη δυσμενής εμπειρία», η οποία όπως είπε «μας δίδαξε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρηθούμε καθόλου».

Τόνισε μάλιστα πως «αν βρείτε καμία χώρα που να μη συμβαίνει, να μεταγράψουμε αυτήν την πατέντα για τη Θεσσαλονίκη» και υποστήριξε ρητά πως «φυσικά και πρέπει να γίνει το Flyover. Φυσικά και πρέπει να δοθεί το Μετρό και να επεκταθεί και δυτικά».

Σε ό,τι αφορά στην έναρξη των εργασιών του Flyover πριν από τη λειτουργία του Μετρό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι «δεν πρόκειται για καθυστέρηση 6 μηνών, διότι αν περιμένουμε να αρχίσει το Μετρό, βάζοντας το 2023 και το φθινόπωρο του 2024 που θα λειτουργήσει, αντιλαμβάνεστε ότι ουσιαστικά πρόκειται για 1,5 χρόνο».

Με βάση το παραπάνω, υπογράμμισε ότι «πολύ καλά έκανε και ξεκίνησε και θα πρέπει να συζητούν όλες οι υπηρεσίες, όπως ο ΟΑΣΘ, η Τροχαία αλλά και εμείς, οι πολίτες, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει όπως ξεκίνησε και να αποπερατωθεί το συντομότερο δυνατόν».