Skip to main content

Ο λόγος που δεν μπήκαν κλιματιστικά στα δωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού

Πώς θα δροσίζονται τα κτήρια σύμφωνα με τους διοργανωτές

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 είναι βέβαιοι ότι δεν χρειάζεται κλιματισμός στο Ολυμπιακό Χωριό των αθλητών, το οποίο θα παραδοθεί λίγο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και θα εγκαινιαστεί αύριο (29/2) από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να εκτιναχθούν ξανά στα ύψη στην Ευρώπη το εφετινό καλοκαίρι, αλλά δεν θα υπάρχει κλιματισμός στα δωμάτια των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους Αγώνες, με ένα ιδιαίτερο σύστημα ψύξης να χρησιμοποιείται σαν εναλλακτική λύση.

«Σχεδιάσαμε αυτά τα κτήρια έτσι ώστε να είναι άνετα για να ζεις το καλοκαίρι. Δεν χρειαζόμαστε κλιματισμό σε αυτά τα κτήρια επειδή προσανατολίσαμε τις προσόψεις έτσι ώστε να μην πέφτει πολύ ήλιος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ η μόνωση είναι πραγματικά αποτελεσματική», δήλωσε στο Reuters ο Γιαν Κρυσίνσκι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παράδοση χώρων και υποδομών στο «Παρίσι 2024» και κατέληξε: «Θα έχουμε άφθονο νερό που θα παίρνουμε από το υπόγειο για να δροσίζουμε τον αέρα αυτών των διαμερισμάτων. Έτσι δεν θα χρειαστεί κλιματισμός το καλοκαίρι εδώ».