Skip to main content

Ο Μακρόν δίνει την υπηκοότητα στον μετανάστη που έσωσε το 4χρονο

Ο Μακρόν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την κίνησή του και του ανακοίνωσε ότι θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα.

Ο Μαμουντού Γκασαμά, ο νεαρός μετανάστης από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα παιδί το Σάββατο στο Παρίσι, έγινε δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ιλισίων.

Ο Μακρόν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την κίνησή του και του ανακοίνωσε ότι θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα.

Ο Μαμαντού Γκασαμά θα πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, του ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια συνομιλίας που είχαν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

«Όλα τα χαρτιά θα τακτοποιηθούν», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στη διάρκεια συνομιλίας του, η οποία μεταδόθηκε από τη σελίδα του στο Facebook, με τον παράτυπο μετανάστη από το Μαλί, ο οποίος έσωσε ένα τετράχρονο παιδί που κινδύνευε να πέσει από τον 4ο όροφο μιας παρισινής πολυκατοικίας.

Ο Μακρόν του πρότεινε επίσης να αρχίσει τα διαβήματα για να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, πράγμα που ο Γκασαμά δέχθηκε.

Με τζιν και κοντομάνικο πουκάμισο, ο Γκασαμά μίλησε για μερικά λεπτά μπροστά στις κάμερες με τον γάλλο πρόεδρο και συνέχισαν τη συνομιλία τους τετ-α-τετ. Ο Μακρόν κάλεσε τον νεαρό άνδρα να αφηγηθεί τη γενναία πράξη του. «Μπράβο», του είπε.