Skip to main content

Ο Μπουτάρης καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο γερμανικό προξενείο

Το πρόσφατο επεισόδιο βανδαλισμού στους χώρους του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάτης.

Το πρόσφατο επεισόδιο βανδαλισμού στους χώρους του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάτης. Υπενθυμίζουμε ότι άγνωστοι είχαν ζωγραφίσει ναζιστικά σύμβολα στους χώρους του προξενείου.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταδικάζω απερίφραστα την πρόσφατη αναγραφή ναζιστικών συμβόλων στους χώρους του Γερμανικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης. Η σύγκριση, ιδίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης, των δεινών που υπέστη η χώρα μας από την ναζιστική κατοχή με την σημερινή συγκυρία και τις διαπραγματεύσεις, που αφορούν την οικονομία της χώρας μας, με τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ανεπιφύλακτα αποδοκιμαστέα. Είναι αποδοκιμαστέα διότι προσβάλλει την μαρτυρική μνήμη των θυμάτων αλλά και των επιζησάντων της ναζιστικής κατοχής, το βίωμα των οποίων ξεπερνάει όχι μόνο τις σημερινές συνθήκες αλλά και τον νου όλων των Ελλήνων και Θεσσαλονικιών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην μεταπολεμική Ελλάδα. Είναι επίσης αποδοκιμαστέα διότι αγνοεί ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, η μεταπολεμική Γερμανία δηλαδή, είναι μια από τις πιο δημοκρατικές κοινωνίες παγκοσμίως και βασικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία η χώρα μας, για τρεις δεκαετίες τώρα, έχει αποκομίσει, πολιτειακά, κοινωνικά και οικονομικά, τεράστιες ωφέλειες».