Skip to main content

Ο θαυμάσιος κόσμος των ζώων μέσα από τρισδιάστατα εκθέματα στο Νόησις

Το Eco Zoo αποτελεί έναν διαφορετικό ζωολογικό κήπο όπου τα ζώα – εκθέματα είναι τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα με κίνηση και φυσικούς ήχους

Εκατοντάδες μαθητές καθημερινά, αλλά και τα Σαββατοκύριακα οικογένειες απ’ όλη τη χώρα επισκέπτονται το πιο ξεχωριστό και απόλυτα πρωτότυπο και επίκαιρο οικολογικό ζωολογικό πάρκο, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας- NOΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Η τεράστια επισκεψιμότητα και ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων καθιστούν σήμερα το Eco Zoo τον πιο ξεχωριστό χώρο οικογενειακής ψυχαγωγίας στην Ελλάδα. Οι εντυπώσεις αλλά και τα πρώτα σχόλια από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι πραγματικά ενθουσιώδη και διθυραμβικά.

Image

Το Eco Zoo, είναι ένας διαφορετικός Ζωολογικός Κήπος όπου τα ζώα δεν είναι σε αιχμαλωσία, δεν απαιτεί σπατάλη ενέργειας, νερού, τροφών και φαρμάκων καθώς τα ζώα – εκθέματα είναι τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα με κίνηση και φυσικούς ήχους.  

Το «ταξίδι εμπειρίας» των επισκεπτών στον χρόνο και στον χώρο, με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογικών μέσων, ξεκινάει από τα ζώα που εξαφανίστηκαν περίπου από την εποχή των παγετώνων με τους δεινόσαυρους να κυριαρχούν στον χώρο. Επιπλέον όμως για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζονται σε ένα σκηνογραφημένο θαλάσσιο περιβάλλον που κόβει την ανάσα, τα τεράστια θαλάσσια ζώα που επίσης δεν υπάρχουν σήμερα. Κατά τη διαδραστική ξενάγηση στους χώρους του πάρκου, το κοινό βλέπει τα άγρια ζώα από κοντά και ανακαλύπτει εντυπωσιακές πληροφορίες για το περιβάλλον, τη φύση, την κλιματική αλλαγή αλλά και για το ζωικό βασίλειο συνολικά, για τα άγρια και τα οικόσιτα ζώα, τη φιλοζωία, για τα δάση και τις ηπείρους.

Image

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ξενάγηση ολοκληρώνεται με τους επισκέπτες να συμμετέχουν σε ένα απίθανο παιχνίδι γνώσεων με χορό και πάρτι.

Μπορείτε να δείτε το video του θεματικού πάρκου στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=s9558j7pRnI&t=28s

Το Eco Zoo είναι μια παραγωγή του NΟΗΣΙΣ και ο σχεδιασμός του έγινε από τους Dream Workers και την Eksagon Exhibitions. Φιλοξενείται ως τις 4 Φεβρουαρίου 2024, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-ΝΟΗΣΙΣ στο 6ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης με δωρεάν πάρκινγκ για όλους τους επισκέπτες.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και το ωράριο λειτουργίας είναι τις καθημερινές από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 09.00 έως τις 14.00. Το Σάββατο το πάρκο ανοίγει από τις 11.00 ως τις 19.00 και την Κυριακή από τις 11.00 ως τις 15.00.

Image

Η γενική είσοδος για ενήλικες είναι 9€ και για παιδιά άνω των 3 ετών, 7€. Το ατομικό εισιτήριο για ομαδικές επισκέψεις και σχολεία είναι7€. Για τους ανέργους, τους πολύτεκνους και τους φοιτητές με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας το εισιτήριο κοστίζει 7€.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επισκέπτες μπορούν να καλέσουν στο 2310 483 033 & 6946 55 82 82.

Για σχολικές εκδρομές και ομαδικές κρατήσεις, καλέστε στο 2310 483 000, εσωτ. 2 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 14:00).