Skip to main content

Επιμένει ο Μπουτάρης για τα περί καρκινώματος για τη Χρυσή Αυγή

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει για την κατανομή των χώρων στα πολιτικά κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο.

Να σεβαστούν την πόλη και να μην προχωρήσουν σε αφισορρύπανση και αυθαίρετες καταλήψεις δημοσίου χώρου κάλεσε τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μποτυάρης.

«Τα ίδια συνεργεία που θα ανεβάσουν τα μπάνερ και τις αφίσες, να αναλάβουν και την ευθύνη να τα κατεβάσουν. Θα βάζουμε πρόστιμα, εάν υπάρχουν αναρτημένα μετά τη λήξη των εκδηλώσεων. Γιατί και ο Άγιος φοβέρα θέλει. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα πέφτουν πρόστιμα» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί σε κανένα κόμμα ή συνδυασμό η Πλατεία Αριστοτέλους και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας για προεκλογικές συγκεντρώσεις. Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι «ο χαρακτηρισμός πως η Χρυσή Αυγή είναι καρκίνωμα για την ελληνική κοινωνία πρέπει να υπάρχει». «Με τη συμπεριφορά τους θα δείξουν, εάν είναι μέρος της κοινωνίας ή μέρος του ζωικού βασιλείου» σημείωσε.

Η κατανομή και ο τρόπος χρήσης των χώρων που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι οποίοι θα παραχωρηθούν στα πολιτικά κόμματα ή σε συνδυασμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Σε ό, τι αφορά την κατανομή των χώρων ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος κατέθεσαν πρόταση να διατεθεί το 50% των στεγάστρων διπλής όψης στα κόμματα που ήδη εκπροσωπούνται στη Βουλή και το 50% να μοιραστεί αναλογικά στα μη εκπροσωπούμενα κόμματα.

Ωστόσο, η πρόταση δεν έγινε ομόφωνα αποδεκτή, οπότε το Δημοτικό Συμβούλιο σε Ειδική Συνεδρίαση, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, στις 14.00, υποχρεούται να καθορίσει και να διαθέσει τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 14473/11-4-2012 Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών (ΦΕΚ 1295/Τ.Β΄/12-4-2012).

Όσον αφορά τον τηλεοπτικό χρόνο στα δημοτικά μέσα, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν ομόφωνα να μην προσκαλείτε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στα πάνελ των συζητήσεων, πρόταση που επίσης θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο.