Skip to main content

Οδυνηρός αποκλεισμός για τη Γερμανία, ήττα 2-0 από τη Ν.Κορέα (video)

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έχασε από τους Ασιάτες και αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάση ομίλων του Mundial

To πικρό ποτήρι του αποκλεισμού ήπιε η κάτοχος του Mundial Γερμανία καθώς ηττήθηκε με 0-2 από τη Νότια Κορέα κατά την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου της διοργάνωσης στην «Kazan Arena».

Ο αποκλεισμός της «νασιονάλμανσαφτ» επιβεβαίωσε μία... θεωρία συνωμοσίας που επικρατεί εδώ και χρόνια στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη και θέλει τις κατόχους του θεσμού να αποκλείονται από τη φάση των ομίλων στην αμέσως επόμενη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, το 1998 η Γαλλία κατέκτησε το τρόπαιο και το 2002 αποκλείστηκε από τους ομίλους για να ακολουθήσουν (πέρα από τη Γερμανία) η Ιταλία (κατάκτηση το 2006 και αποκλεισμός το 2010) και η Ισπανία (κατάκτηση το 2010 και αποκλεισμός το 2014).

Οι Ασιάτες άνοιξαν το σκορ στο 90΄με σουτ του Κιμ έπειτα από λάθος απομάκρυνση του Κρόος ενώ κλείδωσαν τη νίκη στο 90' + 5΄όταν ο Νόϊερ βγήκε από την εστία του χάνοντας τη μπάλα που κατέληξε έπειτα από βαθιά μπαλιά στον Σον και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να την πλασάρει στην κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Νότια Κορέα (Τάε Γιονγκ Σιν): Τσο, Γ. Λι, Γιουν, Γ. Γκ. Κιμ, Χονγκ, Τζ. Σ. Λι, Γ. Γ. Τζουνγκ, Τζανγκ, Μουν (69' Τζου), Κου (56' Χουάνγκ, 79' Κο), Σον.

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Χέκτορ (78' Μπραντ), Κεντίρα (58' Γκόμες), Γκορέτσκα (63' Μίλερ), Εζίλ, Κρόος, Ρόις, Βέρνερ.

Η τελική βαθμολογία

1) Σουηδία 6 (5-2)
2) Μεξικό 6 (3-4)
3) Νότια Κορέα 3 (3-3)
4) Γερμανία 3 (2-4)