Skip to main content

«Όχι» εργαζομένων ΕΥΑΘ στο ν/σ για τη διαχείριση υδάτων - «Ανοίγει η πόρτα για ιδιωτικοποίηση του νερού»

Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας και διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο μετονομασίας της ΡΑΕ σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ αλλά και άλλων συλλογικοτήτων και εκπροσώπων βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά από το κατάστημα της εταιρείας στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι που σήμερα έχουν προχωρήσει σε στάση εργασίας διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που θα τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία στη Βουλή για την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΥΑ) στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που πια μετονομάζεται σε ΡΑΑΕΥ, με το οποίο όπως λένε ανοίγει η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θα μπορεί να καθορίζει την τιμολόγηση και συνολικά τον τρόπο διαχείρισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κάνουν λόγο ότι μετά το έγκλημα στα Τέμπη ένα νέο έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και δηλώνουν αποφασισμένοι να το αποτρέψουν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο στρώνει το έδαφος για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου αγαθού όπως είναι το νερό. Τονίζει ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, όπως η συναυλία που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος στην πλατεία Αριστοτέλους στις 2 Απριλίου.

Οι συγκεντρωμένοι θα κάνουν πορεία προς το ΥΜΑΘ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: