Skip to main content

Οι υπερήρωες ήρθαν Θεσσαλονίκη! Πλήθος κόσμου στο «The Comic Con» - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Στη Θεσσαλονίκη για το φετινό Comic Con ορισμένοι από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες και σεναριογράφους από τον χώρο των κόμικς

Εκατοντάδες παιδιά, νέοι αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας συρρέουν στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» προκειμένου να δουν τους συμμετέχοντες στο Comi Con, το φεστιβάλ για τα κόμικς, το cosplay, τις ταινίες δράσης, τα βίντεο, board και card games.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές στόχος τού «The Comic Con» είναι να φέρνει στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες και σεναριογράφους από τον χώρο των κόμικς.

Στη φετινή διοργάνωση δίνουν το «παρών» σημαντικοί ξένοί δημιουργοό όπως o Achdé, σχεδιαστής των νέων ιστοριών του Λούκυ Λουκ, ο Casty, συγγραφέας της σκηνής κόμικς της Disney, ο Brian Azzarello που έχει γράψει τις σειρές Spaceman, Batman, η Michela Frare εικονογράφος της Disney Pixar, ο Simon Furman με την ιστορία των Transformers, ο Dean Ormston της βραβευμένης σειράς κόμικ Black Hammer και πολλοί άλλοι.

H φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει και μια μεγάλη έκπληξη για τους φίλους των video games καθώς η Ubisoft, μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης video games στον πλανήτη, συμμετέχει στο φεστιβάλ με περίπτερο και ανθρώπους από τη δημιουργική της ομάδα!

Η Comicon άνοιξε χτες τις πύλες της και θα παραμείνει ανοιχτή έως αύριο το βράδυ, ενώ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης στο φεστιβάλ παρουσιάζεται η πρωτότυπη ομαδική έκθεση με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια τους», που περιλαμβάνει έργα ορισμένων από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους έλληνες σχεδιαστές κόμικς και illustrators. Οι δημιουργοί έχουν επιλέξει από μία προσωπική γωνιά τής Θεσσαλονίκης και την παρουσιάζουν καθένας με την προσωπική του ματιά – αυτήν που τον καταξίωσε στον χώρο του. Με αυτόν τον τρόπο, οι δημιουργοί «ξεναγούν» τους επισκέπτες στις γνωστές και άγνωστες γωνιές τής πόλης και τους συστήσουν μνημεία και αξιοθέατά της.

Επίσης, για μια ακόμη χρονιά η διοργάνωση του Comi Con ενώνει δυνάμεις με τον ΦΟΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες για τη διαλογή και τη στοχευμένη ανακύκλωση των απορριμμάτων, ελάχιστο χρόνο πριν οι καφέ κάδοι μπουν στην καθημερινότητά μας.

Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που θα επιτρέψει σε μικρούς και μεγάλους να μάθουν εύκολα και διασκεδαστικά σε ποιον κάδο θα απορρίπτουν συγκεκριμένα αντικείμενα.