Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ρωσία θεωρεί άδικη την απόφαση της ΔΟΕ για την τελετή έναρξης

Η Ρωσία επέκρινε την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να απαγορεύσει στους Ρώσους αθλητές να παρελάσουν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 τον Ιούλιο, χαρακτηρίζοντάς την ως παραβίαση του ιδεώδους των Αγώνων.

«Αυτή είναι φυσικά η καταστροφή της ιδέας του Ολυμπισμού, πρόκειται για παραβίαση των συμφερόντων των Ολυμπιακών αθλητών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά, αυτό είναι απολύτως αντίθετο με ολόκληρη την ιδεολογία του Ολυμπιακού κινήματος και δεν περιποιεί τιμή στην ΔΟΕ».

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ήταν άδικη και απαράδεκτη.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε την απόφασή της την Τρίτη, χαρακτηρίζοντάς την ως λογική συνέπεια του γεγονότος ότι οι αθλητές της Ρωσίας θα αγωνιστούν ως ουδέτερα άτομα και όχι ως ομάδα - μέτρο που επιβλήθηκε εναντίον της μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ίδιοι περιορισμοί ισχύουν για τη Λευκορωσία, η οποία επέτρεψε στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να ξεκινήσει αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ