Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ONLINE ΓΚΑΛΟΠ: ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Στους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής το ποσοστό ανεβαίνει στο 80%, ενώ, αντίθετα, στους κατοίκους Κεντρικής Μακεδονίας φτάνει στο 45%

Περίπου 2 στους 3 συμφωνούν με την απόφαση του διαιτητή Κομίνη να διακοπεί το επεισοδιακό ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στην Τούμπα, δείχνει διαδικτυακή έρευνα της εταιρείας έρευνας και ανάλυσης ierax analytix σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα οποία οδήγησαν στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι στους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής το ποσοστό ανεβαίνει στο 80%. Αντίθετα, στους κατοίκους Κεντρικής Μακεδονίας φτάνει στο 45%.

Σχετικά με τη διακοπή επ’ αόριστον του πρωταθλήματος υπάρχει σχεδόν απόλυτη ισορροπία καθώς το 48% συμφωνεί και το 49% διαφωνεί. Εντονότερη είναι η παραπάνω στάση στις ηλικίες 30-50, καθώς το ποσοστό αυτών που συμφωνούν με την οριστική διακοπή αγγίζει το 53%. Ένα 3% των συμμετεχόντων στην έρευνα αρνήθηκε να δώσει κάποια απάντηση.

Όσον αφορά σε ερώτηση πολλαπλών επιλογών για το ποιοι πρέπει να ασχοληθούν με στόχο τη βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος, οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες (FIFA, UEFA) έρχονται πρώτες στις απαντήσεις των ερωτώμενων, με 36%, ακολουθεί η κυβέρνηση με 16%, οι ομάδες ξεχωριστά με 16% και η ΕΠΟ με 14%. Ένα 8% δεν θεωρεί πως μπορεί κάποιος να σώσει την κατάσταση ενώ 47% θέλουν όλοι οι παραπάνω θεσμοί να δουλέψουν μαζί για τη βελτίωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Το 79% των ερωτώμενων πιστεύει πως τα τελευταία χρόνια η πολιτική και το ποδόσφαιρο έχουν αρχίσει να εφάπτονται/καλύπτονται/συνεργάζονται. Η άποψη αυτή είναι εντονότερη στους νέους ηλικίας κάτω των 29 ετών σε ποσοστό 82%. Ένα 16% δεν βλέπει σχέση μεταξύ πολιτικής και ποδοσφαίρου, ενώ το 5% αρνήθηκε να απαντήσει.

Τέλος, 26% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως έχουν αποκτήσει εισιτήριο διαρκείας για τη φετινή χρονιά ενώ 72% απάντησε όχι. Μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό στην Κεντρική Μακεδονία καθώς 1 στους 3 ερωτώμενους έχει αγοράσει εισιτήριο διαρκείας.

Η έρευνα της ierax analytix, διεξήχθη ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας (http://ierax.gr) και των social media, στο διάστημα 12-13 Μαρτίου 2018. Συνολικά συμμετείχαν 823 άτομα κυρίως άνδρες από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας , ηλικίας 18 ετών και άνω. Η ierax analytix είναι εταιρεία έρευνας και ανάλυσης αγοράς από τη Θεσσαλονίκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ