Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ 11ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

Το 11χρονο κοριτσάκι στραγγαλίστηκε, ενώ ο ιατροδικαστής κατέγραψε 86 μικροεκδορές, αλλά και ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Μία νέα υπόθεση βιασμού και δολοφονίας ενός 11χρονου κοριτσιού αναζωπυρώνει την οργή των πολιτών σε ολόκληρη την Ινδία. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, λίγες ημέρες αφότου ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Ινδίας συνελήφθη σε σχέση με τον βιασμό μιας έφηβης, καθώς και τον ομαδικό βιασμό και φόνο της 8χρονης Ασίφα Μπάνο, που ανήκε σε μια μουσουλμανική νομαδική φυλή. Πρόκειται για τη σεξουαλική κακοποίηση και τον φόνο ενός 11χρονου κοριτσιού στο Γκουτζαράτ.

Διαδηλώσεις με αίτημα την απονομή δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις, θυμίζοντας τις μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον των σεξουαλικών εγκλημάτων του 2012 και ασκώντας πιέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας Ναρέντρα Μόντι, που πρέπει να διεξάγει εκλογές έως τον Μάιο του 2019. Ο Μόντι υποσχέθηκε τη λήψη μέτρων.

Οι ακτιβιστές κατηγορούν τις αρχές ότι δεν προστατεύουν τις γυναίκες αλλά και για ολιγωρία στη διαδικασία ολοκλήρωσης των ερευνών και τη σύλληψη των ενόχων. Τις κινητοποιήσεις προκάλεσε εν μέρει η σύλληψη ενός βουλευτή από το κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με τον βιασμό μιας έφηβης στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, στη βόρεια Ινδία. Στην πόλη Θιρουβανανθαπούραμ, οι διαδηλωτές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα, ενώ στο Μουμπάι εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών πρωταγωνιστές του Μπόλιγουντ, φώναζαν υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής για τους βιαστές. Στο Νέο Δελχί το πλήθος ζήτησε οι δίκες για σεξουαλικά εγκλήματα να ολοκληρώνονται σε διάστημα 6 μηνών.

Στην πόλη Σουράτ, στο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας, όπου καταγγέλθηκε η τελευταία υπόθεση, άνδρες και γυναίκες πήραν μέρος σε μια σιωπηλή πορεία, κρατώντας κεριά. Στο Γκουτζαράτ ο Μόντι διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2001 έως να αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής της εθνικής κυβέρνησης το 2014. «Η σορός βρέθηκε την 6η Απριλίου στην άκρη ενός δρόμου και σύμφωνα με τη νεκροψία νεκροτομή, το κορίτσι κακοποιήθηκε σεξουαλικά και δολοφονήθηκε την 5η Απριλίου» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σουράτ, Σατίς Σάρμα στο Reuters. Ο αξιωματικός σημείωσε ότι τα στοιχεία του θύματος, που υπολογίζεται ότι ήταν ηλικίας 11 ετών, δεν έχουν ταυτοποιηθεί και οι αρχές ζητούν βοήθεια για τον εντοπισμό της οικογένειάς της.

Το κοριτσάκι στραγγαλίστηκε, ενώ ο ιατροδικαστής κατέγραψε 86 μικροεκδορές, αλλά και ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης. «Ας μην υποκρινόμαστε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που ξαφνικά συνέβησαν» δήλωσε η σκηνοθέτης και ηθοποιός Ναντίτα Ντας, που συμμετείχε στη διαδήλωση στο Μουμπάι. Αυτή την εβδομάδα, στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων βρέθηκε άλλη μία υπόθεση, αυτή του ομαδικού βιασμού και φόνου της 8χρονης Ασίφα Μπάνο, που ανήκε σε μια μουσουλμανική νομαδική φυλή. Το κορίτσι είχε βρεθεί νεκρό σε ένα δάσος στις 17 Ιανουαρίου κοντά στην πόλη Κάτουα του Κασμίρ.

Το θέμα ξανάρθε στη δημοσιότητα όταν ακροδεξιές ινδουιστικές οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν για τη σύλληψη ενός άνδρα, που κατηγορείται για το έγκλημα, και ο οποίος ανήκει στην κοινότητα των ινδουιστών. Η αστυνομία έχει συλλάβει οκτώ άνδρες, μεταξύ των οποίων έναν πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο, τέσσερις αστυνομικούς και έναν ανήλικο. Περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμού καταγράφηκαν στην Ινδία το 2016, αυξημένες σε σύγκριση με τις 25.000 του 2012, καταδεικνύουν τα κυβερνητικά στοιχεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ