Skip to main content

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή Θερμαϊκού - «Να κάνουμε έναν δήμο για τον οποίο θα αισθανόμαστε περήφανοι»

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μας από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται η δράση και οι πρωτοβουλίες μας. Δεν είναι ώρα προγραμματικών δηλώσεων» ανέφερε ο νέος δήμαρχος

Με μήνυμα ενότητας από τον νέο δήμαρχο Θερμαϊκού, Θεόδωρο Τζέκο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου και των νέων κοινοτικών συμβουλίων, στην αίθουσα τελετών του ξενοδοχείου Sun Beach στην Αγία Τριάδα. 

«Οι δημότες επέλεξαν μία πρόταση βασισμένη στη γνώση, στην αλήθεια και στον σεβασμό. Μία πρόταση ελπίδας και προσδοκίας αλλά και ανανέωσης.  Αφού λοιπόν η κοινωνία έκανε τη δική της υπέρβαση, η επιλογή για μας είναι μονόδρομος. Να αφοσιωθούμε με υπευθυνότητα και εργατικότητα στην υλοποίηση του προγράμματός μας, με σεβασμό και διαφάνεια» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Τζέκος. 

Image

Έκανε λόγο για ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο έρχεται να ενώσει, να συνθέσει και να χτίσει πάνω σε αυτά που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, δίνοντας παράλληλα μία νέα ώθηση στην προοπτική και στην ανάπτυξη του δήμου, «στον τουρισμό, τον πολιτισμό, στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας, στην καινοτομία και στις κοινωνικές ανάγκες».

«Να κάνουμε έναν δήμο για τον οποίο θα αισθανόμαστε περήφανοι, όχι μόνο για τις φυσικές του ομορφιές αλλά και γιατί ενδιαφέρεται για τους κατοίκους του, γιατί προάγει αξίες και παράγει πολιτισμό!», σχολίασε ο νέος δήμαρχος. 

«Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς» τόνισε ο κ. Τζέκος υπογραμμίζοντας ότι «θα αξιοποιηθούν όλα τα ικανά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης πάνω στην προγραμματική μας ατζέντα, με κριτήριο ικανότητας και όχι συναλλαγής», τόνισε. 

Περιγράφοντας τη σύνθεση του νέου δημοτικού, στάθηκε στη μεγάλη ανανέωση που έφεραν οι εκλογές, καθώς οι 15 από τους 17 δημοτικούς συμβούλους εκλέγονται για πρώτη φορά. Μίλησε για ανθρώπους ικανούς, με γνώσεις και ήθος, με πραγματικά υγιή κίνητρα και οι οποίοι έχουν όλες τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για να πετύχουν τους στόχους τους. 

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μας από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται η δράση και οι πρωτοβουλίες μας. Δεν είναι ώρα προγραμματικών δηλώσεων» ανέφερε ο κ. Τζέκος. 

Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, παρουσία εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων και του Κοινοβουλίου, του αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Στράτου Ιωάννου, πρώην δημάρχων, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, του προέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος, Συμεών Διαμαντίδη, του προέδρου του Thess Intec, Νίκου Ευθυμιάδη, φορέων, συλλόγων και κατοίκων του δήμου.   

Image