Skip to main content

Όταν η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο της διεθνούς δημοσιότητας

Κάτι παραπάνω από πυκνό θα είναι το καλεντάρι των μεγάλων γεγονότων, ελληνικού ενδιαφέροντος, που θα δρομολογηθούν στο επόμενο δίμηνο.

Κάτι παραπάνω από πυκνό θα είναι το καλεντάρι των μεγάλων γεγονότων, ελληνικού ενδιαφέροντος, που θα δρομολογηθούν στο επόμενο δίμηνο και θα φέρουν τη χώρα μας στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα:

*Για το διήμερο 10 και 11 Νοεμβρίου έχει «κλειδώσει» κατ αρχήν η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Ξι στην Αθήνα. Πρόκειται για μια επίσκεψη που προετοιμάζεται εδώ και μήνες κι αναμένεται να ξεκλειδώσει μια σειρά από επενδυτικά προγράμματα, που δρομολογούνται εδώ και καιρό.

*Περίπου έναν μήνα νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Σαγκάη, συνοδευόμενος από μια αποστολή περίπου 100 ατόμων (υπουργού, σύμβουλοι, επιχειρηματίες). Εκεί, θα συμμετάσχει την EXPO2019 και θα έχει επαφές με εν δυνάμει επενδυτές.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, η κινεζική Cosco κατέθεσε πρόσφατα, χωρίς κανείς σχεδόν να το πάρει χαμπάρι, το νέο master plan για την επένδυση στον Πειραιά. Η εξέλιξη δεν είναι άσχετη με την παραπάνω συνάντηση, εννοείται. Τέλος, να αναφερθεί ότι στο Πεκίνο πηγαίνει τις επόμενες μέρες ο γενικός γραμματέας του ελληνικού ΥΠΕΞ, Γρ. Δημητριάδης, για να συμφωνήσει την ατζέντα των συζητήσεων, από ελληνικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται και επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, ενώ προηγήθηκαν οι επισκέψεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Γουίλμπουρν Ρος στην Αθήνα και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη. Κι αν όλα πάνε καλά, αρχές του επόμενου έτους, αναμένεται στην χώρα μας και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.