Skip to main content

Oχι στις αυξήσεις τιμών στο ψωμί

Να απαγορευθεί οποιαδήποτε αύξηση στο ψωμί και στα τρόφιμα ζητεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις νέες αυξήσεις στα άλευρα.
Να απαγορευθεί οποιαδήποτε αύξηση στο ψωμί και στα τρόφιμα ζητεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις νέες αυξήσεις στα άλευρα. Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει ως «ασύστολα ψέμματα» τους ισχυρισμούς ότι οι αυξήσεις οφείλονται στην απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών από την προηγούμενη Κυριακή. Ζητεί να μειωθεί η τιμή του ψωμιού και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και να καθοριστεί κατώτερη εγγυημένη τιμή στα σιτηρά.

Έκκληση προς τους αρτοποιούς να δείξουν συγκράτηση και ψυχραιμία και να μην αυξήσουν την τιμή του ψωμιού πριν σταθεροποιηθεί η τιμή στα άλευρα απηύθυνε ο πρόεδρος αρτοποιών Έβρου, Κώστας Κεβρεκίδης. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι αυτή την εποχή παρατηρούνται παιχνίδια κερδοσκοπίας. Υποστήριξε ότι ο κλάδος των αρτοποιών, αντιλαμβανόμενος την οικονομική δυσχέρεια μεγάλης μερίδας πολιτών, έχει συγκρατήσει τις τιμές, απορροφώντας τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα.