Skip to main content

Ουρές στον σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό για το Open House - Πλήθος κόσμου στις δύο εισόδους (φωτο)

Ανοιχτός σήμερα και αύριο ο σταθμός του μετρό - Επίσκεψη το μεσημέρι της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών

Παρά το ψιλόβροχο και το κρύο πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον σταθμό Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ανοιχτός σήμερα και αύριο, καθώς η Ελληνικό Μετρό Α.Ε. συμμετέχει στο φετινό Open House Thessaloniki. 

Ανοιχτές είναι και οι δύο είσοδοι, κάτω και πάνω από την οδό Εγνατία και το κοινό περιμένει υπομονετικά στη σειρά για να δει από κοντά το μετρό. Μάλιστα στην πάνω είσοδο, εκεί όπου υπάρχει και το υπερσύγχρονο στέγαστρο οι επισκέπτες παίρνουν και μία γεύση από τις σπουδαίες αρχαιότητες που έχουν ανακαλυφθεί και αναδεικνύονται. 

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος του κοινού είναι το γεγονός πως αρκετοί είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στις εισόδους πριν τις 10 το πρωί, πριν δηλαδή αυτές ανοίξουν.

Image

 


Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα της μορφής και της λειτουργικότητας του έργου, αλλά και να δουν από κοντά δύο από τους υπερσύγχρονους συρμούς, οι οποίοι θα είναι σταθμευμένοι στην αποβάθρα του σταθμού, ενώ το μεσημέρι θα βρεθούν εκεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.
Σήμερα και αύριο το κοινό μπορεί να βρεθεί στον σταθμό Αγίας σοφίας του μετρό από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Image

 


Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.
Επίσης, για την περιήγησή τους στον σταθμό οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές, καθώς πρόκειται για χώρο με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού, μέχρι την παράδοσή του, διατηρεί τον εργοταξιακό χαρακτήρα. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν. Οι φωτογραφήσεις και η λήψη video θα είναι ελεύθερες. 

Image
Image
Image

 

Image
Image