Skip to main content

Πάει στο Ζάγκρεμπ για δύο αποτελέσματα

Τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται... Ο Δικέφαλος, μετά τον Αστέρα Τρίπολης, την Ξάνθη, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Ατρόμητο, ανέστησε ακόμη μία ομάδα ανάλογης δυναμικότητας, μένοντας
Τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ. Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται... Ο Δικέφαλος, μετά τον Αστέρα Τρίπολης, την Ξάνθη, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Ατρόμητο, ανέστησε ακόμη μία ομάδα ανάλογης δυναμικότητας. Και, μάλιστα, σε ένα παιχνίδι, όπου τα πάντα ξεκίνησαν ιδανικά.
Παρά την πρόδηλη νευρικότητα και το διάχυτο άγχος, η οβίδα του Βιεϊρίνια, στο 25΄, ήταν αρκετή για να ανοίξει το σκορ και να βάλει τον ΠΑΟΚ από νωρίς  σε ρόλο οδηγού. Ωστόσο, η εικόνα της ομάδας παρέμεινε προβληματική σε επίπεδο δημιουργίας. Η παρουσία του Βιτόλο και η συμβολή του στο μεσοαμυντικό κομμάτι διόρθωσε τα κακώς κείμενα στο ανασταλτικό σκέλος, ωστόσο, αν εξαιρέσει κανείς μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία και ένα παρολίγον αυτογκόλ του  Φαν Ντερ Χέιντεν, ο ΠΑΟΚ δεν είχε να επιδείξει κάποια άλλη φάση άξια αναφοράς στο πρώτο μέρος.
Μετά την ανάπαυλα, ο Δικέφαλος, με αιχμή του δόρατος τον...Ζουέλα, ξεκίνησε δυναμικά, φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ στο 63΄, με τον Σάλπι, όμως, να σπαταλά την έξοχη σέντρα του Ανγκολέζου αμυντικού. Προϊόντος του χρόνου, η ομάδα “έκατσε” πάνω στο αποτέλεσμα και οπισθοχώρησε, ως ένα βαθμό, παίζοντας με τη φωτιά. Ο Χάβος πέρασε στο παιχνίδι τους Ελ Ζαρ και Αθανασιάδη, προκειμένου να προσδώσει φρεσκάδα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ωστόσο, η παρουσία αμφοτέρων πέρασε απαρατήρητη. Η εμφανής αδυναμία της Μπριζ να απειλήσει, πάντως, δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε στην εκπνοή. Ο Φωτάκης βρέθηκε στο 86΄ σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Στίνεν και τρία λεπτά αργότερα η ασπρόμαυρη άμυνα συνελήφθη κοιμώμενη. Ο Σκέποβιτς βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1, αναγκάζοντας πλέον τον ΠΑΟΚ να ψάχνει δύο -αντί για... δυόμιση- αποτελέσματα στο Ζάγκρεμπ.
Ανεξάρτητα από το αν και κατά πόσον η χθεσινή ισοπαλία έχει σημαντικό βαθμολογικό αντίκτυπο για τον ΠΑΟΚ, είναι αλήθεια πως πλήττει ψυχολογικά την ομάδα και προκαλεί εκ νέου προβληματισμό. Ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε τρεις βαθμούς απέναντι στη Βιγιαρεάλ, τρεις -ήδη- απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μόλις δύο απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, μια ομάδα που με δυσκολία θα στεκόταν στη Superleague, την Κλαμπ Μπριζ.
Πάντως, όπως και να΄ χει, ο ΠΑΟΚ κρατάει ακόμη την τύχη στα χέρια του, καθώς πηγαίνει στο Ζάγκρεμπ για δύο αποτελέσματα. Αν κρατούσε τη νίκη στο χθεσινό παιχνίδι, θα περνούσε και με ήττα με ένα γκολ διαφορά, εκτός του 1-0, ενώ αν ο Φωτάκης σκόραρε στη φάση του 86΄, θα βολευόταν με οποιαδήποτε ήττα με διαφορά ενός γκολ. Πλέον, περνάει -φυσικά- με νίκη ή με ισοπαλία, καθώς υπερέχει -τούτη τη στιγμή- της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στη βαθμολογία, έχοντας οκτώ βαθμούς έναντι επτά των Κροατών.
Στα θετικά συγκαταλέγεται η εξαιρετική παρουσία του Ζουέλα, αλλά και το γεγονός ότι ο Πάμπλο Κοντρέρας , που ήταν στο όριο καρτών, πέρασε αναίμακτα τη χθεσινή αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει τα ρέστα του στο Ζάγκρεμπ και έχει τα φόντα να αποδράσει με αποτέλεσμα πρόκρισης από το “Μάξιμιρ”. Αλλωστε, έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει περίφημα στα δύσκολα...