Skip to main content

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στα πέναλντι η Αργεντινή, στον θρόνο του ο καλύτερος όλων Λιονέλ Μέσι

Μετά από ένα χιτσκοκικό φινάλε, με 2-2 σκορ στην κανονική διάρκεια και 3-3 στην παράταση ο θεός του ποδοσφαίρου αποφάσισε ότι το βαρύτιμο τρόπαιο θα πάει στο «Θαύμα του Ροζάριο».

Σε έναν τελικό που είχε κυριολεκτικά τα πάντα, δύο αμφισβητούμενα πέναλτι, δύο μεγάλες φυσιογνωμίες, συνολικά έξι γκολ τα δύο εξ αυτών στην παράταση και διαδικασία των πέναλτι, ο Λιονέλ Μέσι στέφθηκε τελικά πρωταθλητής κόσμου, συμπληρώνοντας στα 35 χρόνια ζωής την απόλυτη συλλογή τίτλων στην κορυφαία καριέρα όλων των εποχών.

Όλα έδειχναν ότι η Αργεντινή του Μέσι θα καταφέρει να φτάσει στο τρόπαιο που αποτελεί προσδοκία όλων των ποδοσφαιριστών παγκοσμίως.

Με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο ο Μέσι στο 23' άνοιξε το σκορ, αφού πριν ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Ντι Μαρία ανετράπη από το ελαφρύ σπρώξιμο του Ντεμπελέ στην περιοχή.

Στο 36' η αλμπιστελέστε διεύρυνε το προβάδισμά της που με συνδυασμό των Μέσι, Άλβαρες και Ντι Μαρία έστειλαν την μπάλα ξανά στα δίχτυα του Λιορίς για το 2-0, βάζοντας φωτιά σε εξέδρα και Μπουένος Άιρες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, με την Αργεντινή να κυκλοφορεί και να ελέγχει τον ρυθμό του ματς και τη Γαλλία να αμύνεται. Οι «τρικολόρ» κατάφεραν να πάρουν στη συνέχεια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά, μέχρι το 80ό λεπτό. Αρχικά, ο Μπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Μουανί από τον Οταμέντι και ευστόχησε, ενώ πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι Αργεντινοί, πέτυχε και δεύτερο γκολ με πανέμορφο σουτ, βάζοντας «φωτιά» στον τελικό, στέλνοντάς τον στην παράταση.

Ο Μέσι, όμως, στην παράταση και συγκεκριμένα στο 108', έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Αργεντινή με κοντινή προβολή.

Εκεί που φαινόταν ότι τελείωσαν όλα, το σουτ του Μπαπέ βρήκε στο χέρι του Μοντιέλ και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση στο 118' και σκόραρε, ισοφαρίζοντας έτσι σε 3-3, με τον τελικό να οδηγείται στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η απόκρουση του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ στο πέναλτι του Κομάν και το πέναλτι που έστειλε άουτ ο Τσουαμενί, καθώς και η απόλυτη ευστοχία των Αργεντίνων έστειλε τον τίτλο στη χώρα της Νότιας Αμερικής για πρώτη φορά μετά το 1986.