Skip to main content

Παίρνουν πίσω την αύξηση των επιδομάτων

Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε απόσυρση της τροπολογίας του ασφαλιστικού που προέβλεπε αύξηση των επιδομάτων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, κατόπιν ενστάσεων του ΥΠΟΙΚ, το οποίο έκρινε ότι θα προκα
Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε απόσυρση της τροπολογίας-ανάσας του ασφαλιστικού που προέβλεπε αύξηση των επιδομάτων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, κατόπιν ενστάσεων του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έκρινε ότι οι ρυθμίσεις της θα προκαλούσαν δημοσιονομικές αποκλίσεις.

Η εν λόγω διάταξη προέβλεπε επιπλέον αύξηση 200 ευρώ στα επιδόματα για τους συνταξιούχους κάτω των 833 ευρώ.

Όπως τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, «το ύψος του επιδόματος θα παραμείνει στο σημερινό επίπεδο, δηλαδή στα 800 ευρώ. Το νέο ποσό γράφτηκε εκ παραδρομής στην αγωνιώδη προσπάθεια των υπηρεσιών να εναρμονίσουν τις διατάξεις που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».

Κατά τον ίδιο, πρόθεση του υπουργείου είναι να αυξηθεί το ύψος του επιδόματος, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, όχι όμως στην παρούσα φάση. Για το λόγο αυτό, εξήγησε, θα υπάρξει η αναγκαία διόρθωση στη Βουλή (με άλλα λόγια η επίμαχη τροπολογία θα κατατεθεί εκ νέου διορθωμένη).

Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, τα περί ασυνεννοησίας σε πολιτικό επίπεδο και οι διαχωρισμοί μεταξύ των υπουργών, σε δήθεν καλούς και κακούς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Άλλωστε», σημειώνει, ο υπουργός Εργασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, την Πέμπτη 1 Ιουλίου, δήλωσε πως το επίδομα θα είναι 800 ευρώ, όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο».