Skip to main content

ΠΑΜΕ: Εργοδοτικό το έγκλημα στην Καβάλα

Το ΠΑΜΕ ζητά να παρθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται

Για εργοδοτικό έγκλημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 30χρονος εργαζόμενος στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας λιπασμάτων Καβάλας, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, το έγκλημα «έχει αυτουργούς τον μεγαλοεργοδότη και το υπουργείο εργασίας που έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να στύψουν σαν τη λεμονόκουπα τους εργάτες προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη».

«Αφού λύσσαξαν να υλοποιήσουν το νόμο Χατζηδάκη απολύοντας τους συναδέλφους που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις πιέσεις να «μεταφερθούν» σε έναν ακόμη δουλέμπορο, εξακολουθούν να μην παίρνουν κανένα μέτρο ασφάλειας που να διασφαλίζει ότι δεν θα σακατεύονται οι συνάδελφοι σε μια πραγματικά βαριά και ανθυγιεινή βιομηχανία.

«Τι κι αν είχαν προειδοποιήσει τα σωματεία της Καβάλας, τι κι αν πολλές φορές γλίτωσαν στο παραπέντε οι εργαζόμενοι από την εντατικοποίηση και την απουσία έμπειρου προσωπικού με κατοχυρωμένα δικαιώματα. Το κυνήγι του κέρδους δεν άφησε κανένα περιθώριο στον 30χρονο συνάδελφο και στην οικογένειά του.
Κυβέρνηση και εργοδοσία είναι υπόλογοι και πρέπει να λογοδοτήσουν για το διαρκές έγκλημα κατά της ζωής των εργαζομένων», σημειώνει.

Το ΠΑΜΕ ζητά να παρθούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να γυρίζουν οι εργαζόμενοι σώοι στο σπίτι τους.