Skip to main content

Παπαγεωργίου: Ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» αποδεικνύει ότι το 2024 θα είναι η χρονιά αναμόρφωσης του ΕΣΥ

Ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε για τα έργα εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου

Για τα έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», τα οποία μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννης Παπαγεωργίου.

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δρ. Δημήτριος Γ. Τσαλικάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Οδυσσέας Κατσάκας και ο αναπληρωτής Στέλιος Τσομαρίδης, του παρουσίασαν αναλυτικά το σύνολο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν, προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες θα το καταστήσουν πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση διαφόρων τμημάτων και την αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα ανακαινίζονται το ορθοπεδικό, το παθολογικό, και το χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και διάφοροι άλλοι χώροι. Επίσης αντικαθίσταται μια γεννήτρια παροχής ρεύματος, τρεις ανελκυστήρες, ενώ θα εγκατασταθεί νέο σύστημα πυρανίχνευσης και φωτιστικών ασφαλείας στο κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου.

Image

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι η υγεία αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε σε παρεμβάσεις προκειμένου το 2024 να είναι η χρονιά της αναμόρφωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η πρόσφατη υπογραφή των σχετικών συμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος", το μοναδικό που έχει η ανατολική Θεσσαλονίκη, είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Τόσο οι συντονιστές, όσο και ο διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Μιχάλης Μπεκίρης, είμαστε δίπλα στους διοικητές των νοσοκομείων και τους επικεφαλής της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, προκειμένου να έχουμε γόνιμη, εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία».

Image