Skip to main content

Πάπας Φραγκίσκος: Απαράδεκτη η παρένθετη μητρότητα, να απαγορευτεί

Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ένα αγέννητο παιδί δεν πρέπει να «μετατρέπεται σε αντικείμενο εμπορίας»

Ως «απαράδεκτη πρακτική» χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος την παρένθετη μητρότητα τονίζοντας ότι θα πρέπει να απαγορευτεί παγκοσμίως καθώς αποτελεί «εμπορευματοποίηση» της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ένα αγέννητο παιδί δεν πρέπει να «μετατρέπεται σε αντικείμενο εμπορίας».

«Θεωρώ απαράδεκτη την πρακτική της λεγόμενης παρένθετης μητρότητας, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού, που βασίζεται στην εκμετάλλευση των υλικών αναγκών της μητέρας. Ενα παιδί δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί τη βάση μιας εμπορικής σύμβασης», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας ζητώντας στη συνέχεια «να απαγορευτεί παγκοσμίως αυτή η πρακτική».

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος στρέφεται εναντίον της παρένθετης μητρότητας.

Τον Ιούνιο του 2022, ο Φραγκίσκος δήλωσε σε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Καθολικών Οικογενειών στην Ευρώπη ότι η παρένθετη μητρότητα είναι μια «απάνθρωπη και ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική» στην οποία «οι γυναίκες, σχεδόν πάντα φτωχές γυναίκες, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης» και τα παιδιά «αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα».