Skip to main content

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς μπορούν να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια

Με τον τρόπο αυτό, παύει η προηγούμενη απαγόρευση για τα ομόφυλα ζευγάρια που είχε δημοσιοποιήσει η αρμόδια επιτροπή του Βατικανού

Τη συγκατάθεσή του στην ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών έδωσε στους καθολικούς ιερείς ο πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Με τον τρόπο αυτό, παύει η προηγούμενη απαγόρευση για τα ομόφυλα ζευγάρια που είχε δημοσιοποιήσει η αρμόδια επιτροπή του Βατικανού.

Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται σαφές ότι αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται ο θρησκευτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν επιτρέπονται, παράλληλα, θρησκευτικές τελετές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση με τέλεση γάμου» αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία εκφράζεται ξεκάθαρα επί του θέματος, με αναφορά σε «ευλογία υπέρ της υγείας, της αλληλοβοήθειας, της συμπαράστασης και την ψυχική γαλήνη» των ομόφυλων ζευγαριών.

Η κίνηση θεωρείται μεγάλο βήμα στις προσπάθειες του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να καλωσορίσει τους πιστούς της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.