Skip to main content

Παραιτήθηκαν ο Γιάννης Μπρατάκος και ο Σταύρος Παπασταύρου

Η παραίτησή τους ήλθε μετά από την επίσκεψή τους στην οικία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη

Τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπέβαλαν το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός τούς ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτησή τους ήλθε "μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση".  Να σημειωθεί ότι Μπρατάκος και Παπασταύρου παρέστησαν σε συνάντηση στην οικία του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής έκανε γνωστό ότι οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν τον εκδότη της εφημερίδας «το Βήμα», Βαγγέλη Μαρινάκη, στην οικία του την Κυριακή το βράδυ, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».