Skip to main content

Παραμένει και αναβαθμίζεται το Πανεπιστημιακό τμήμα του ΑΠΘ στη Βέροια

Γόνιμη συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Πρύτανη ΑΠΘ, της Δημάρχου Βέροιας και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Γόνιμη συζήτηση σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, μεταξύ του Πρύτανη ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, της Δημάρχου Βέροιας, Χρίκλειας Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη και του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Νικόλαου Μαυροκεφαλίδη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην απαίτηση της Δημάρχου για την παραμονή του Πανεπιστημιακού τμήματος στη Βέροια (ενόψει ανακατατάξεων στις σχολές όλης της χώρας), ο πρύτανης τόνισε την σπουδαιότητα του Πολυτεχνικού τμήματος «Χωροταξίας και Περιβάλλοντος» που εδρεύει στη Βέροια, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το τμήμα θα παραμείνει στην πόλη, διότι σχεδιάζει να το αναβαθμίσει ως πρωτοπόρο «πράσινο» Πανεπιστήμιο στην πατρίδα μας.

Ζήτησε να διευθετηθεί το θέμα των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν ακόμη ποιο αποτελεσματικά οι φοιτητές του. Συζήτησε με τη Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο θέματα διευκόλυνσης των καθηγητών για την παραμονή τους στην πόλη, ενώ τέθηκε και το θέμα της διευθέτησης του χώρου στο Πανεπιστήμιο, σε σχέση με το Μουσείο Εκπαίδευσης. 

Η Δήμαρχος Βέροιας επεσήμανε τη διαρκή συμπαράσταση του Δήμου στο τμήμα και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στα νέα ζητήματα που απασχολούν τη σχολή.

Μάλιστα, ο Πρύτανης εξέφρασε την πρόθεση να διοργανωθεί επιστημονική εκδήλωση στη Βέροια, στις αρχές Οκτωβρίου, με φορείς το Α.Π.Θ. και το Δήμο Βέροιας,  παρουσία του ιδίου και μιας σειράς πανεπιστημιακών καθηγητών, με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα».