Skip to main content

Παραολυμπιακοί 2020: Για το χρυσό ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Ο πρωταθλητής του μπότσια προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας του - Πρόκειται για το 6ο μετάλλιο της Ελλάδος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακόμη ένα ολυμπιακό μετάλλιο θα προσθέσει στη συλλογή του ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Ο πρωταθλητής του μπότσια προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας του. Πρόκειται για το 6ο μετάλλιο της Ελλάδος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 40χρονος ολυμπιονίκης στους προημιτελικούς επικράτησε με 5-1 του Ρώσου Λεγκοστάεφ, ενώ στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Βρετανό ΜακΚόουαν. Ο αγώνας εξελίχθηκε σε ντέρμπι (4-4 στην κανονική διάρκεια) και ο Πολυχρονίδης πήρε την πρόκριση για τον τελικό στο τάι μπρέικ, εξασφαλίζοντας ένα μετάλλιο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο (09:05) και ο αθλητής μας θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Ανταμ Πέσκα.

Στην τέταρτη θέση ο Στράτος Νικολαΐδης

Κοντά σε ένα μετάλλιο έφτασε και ο Στράτος Νικολαΐδης στον τελικό της σφαιροβολίας F20. Ο Ελληνας παραολυμπιονίκης κατέκτησε την τέταρτη θέση με βολή στα 15,93μ. Έκτος στο ίδιο αγώνισμα ήρθε ο Λεόντιος Στεφανίδης με βολή στα 15,75μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Στην κολύμβηση, ο Γιάννης Κωστάκης στα 50μ. πρόσθ. SB2 προκρίθηκε στον τελικό τερματίζοντας σε 1.08.85. Εκεί κατέλαβε την 6η θέση με 1.08.73.

Στην ποδηλασία δρόμου ο Νίκος Παπαγγελής τερμάτισε στην έβδομη θέση με χρόνο 37.55.05. Στις γυναίκες η Κατερίνα Ελ Λατίφ ήρθε τελευταία (58.13.66).

Πηγή: Καθημερινή