Skip to main content

Παρασκευόπουλος: Η Πολιτεία συζητά με κρατούμενους, δεν εκβιάζεται

Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται και συζητά με τους κρατούμενους ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται και συζητά με τους κρατούμενους ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.

«Η Πολιτεία συζητά με κρατούμενους αλλά η πολιτεία δεν εκβιάζεται» τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega. Όπως εξήγησε, «ένας κρατούμενος δεν παύει να είναι άνθρωπος. Είναι διοικούμενος και αν έχει κάποια αιτήματα, τα οποία είναι βάσιμα, ασφαλώς η Πολιτεία θα τον ακούσει. Και θα τον ακούσει στοργικά, αυτός είναι ο θεσμικός της ρόλος. Απλώς η πολιτεία δεν εκβιάζεται. Σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι άλλο».

Ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι αισθάνεται ήσυχος «από την ώρα που έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Επομένως, θα φανεί τι υπάρχει εδώ και τι όχι». «Φυσικά υπήρχαν επαφές με τον κ.Πανούση. Όχι απλώς επαφές, αλλά και συνεργασία» πρόσθεσε.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε ότι μηνύματα απειλητικού περιεχομένου αλλά και στοχοποίηση έχει δεχθεί και ο ίδιος, «αλλά τις έχω αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο».

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για τον μέχρι πρότινος μετακλητό υπάλληλο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτη Λάμπρου που με ανακοίνωσή του υπογράμμισε πως του ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμει, ως ειδικός συνεργάτης στο πλαίσιο των καθηκόντων του, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επιβεβαίωσε ότι ο κ. Λάμπρου από το Μάρτιο του 2015 διετέλεσε μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου, κάτι που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ σημείωσε ότι με το τέλος του καλοκαιριού έληξε η θητεία του.