Skip to main content

Παρέμβαση πρωθυπουργού για τα κλειστά επαγγέλματα

Ο κ. Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε στους στενούς του συνεργάτες ότι δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει από τις αρχικές του αποφάσεις για το άνοιγμά τους άμεσα.
Την απόφαση του να ξεκαθαρίσει μια και καλή η κατάσταση με τα κλειστά επαγγέλματα εξέφρασε ο πρωθυπουργός το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον, δύο φορές.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε στενούς του συνεργάτες, αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί καμίας μορφής υπαναχώρηση αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα κι ότι το ζήτημα αυτό θα κλείσει το συντομότερο δυνατό, κατά τον πλέον οριστικό τρόπο. Το γεγονός ερμηνεύθηκε, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ένδειξη αποφασιστικότητας από την πλευρά του πρωθυπουργού, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επίσπευσης διαδικασιών.

Παρ όλα αυτά ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλισθεί ότι θα γίνει ο απαραίτητος διαλόγος με τις ενδιαφερόμενες επαγγελματικές τάξεις, χωρίς όμως να επιτραπούν υπαναχωρήσεις σε βασικά σημεία του project. Κατά συνέπεια, για τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, για παράδειγμα, όπου ο διάλογος αυτός έχει προηγηθεί, δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακαθίσει η κυβέρνηση στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως ζητούν, απειλώντας με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Το χρονικό περιθώριο εξάντλησης του διαλόγου, χρονικά, έχει προσδιορισθεί για το τέλος του μηνός, αφού στις αρχές του άλλου το νομοσχέδιο θα έχει πάρει την άγουσα για τη Βουλή, προκειμένου να ψηφισθεί, ενόψει και της έλευσης της τρόικας για τον τακτικό έλεγχο.