Skip to main content

Παρέμβαση στον Τσίπρα από τους φορείς της Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ

Τζιτζικώστας: Να καταδικάσουν κυβέρνηση και κόμματα ενέργειες όπως η κατάληψη του ΑΠΘ, οι καταστροφές στο Δημαρχείο και η εισβολή στη Μητρόπολη.

Παρέμβαση στον πρωθυπουργό ετοιμάζουν στην περίοδο της ΔΕΘ οι τοπικοί φορείς για τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα στην Θεσσαλονίκη, με την κατάληψη του ΑΠΘ, την επίθεση στο δημαρχείο και τη χτεσινή εισβολή στη μητρόπολη.

Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην TV100 ερωτηθείς για την εισβολή στη μητρόπολη και τη διακοπή της Θείας λειτουργίας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας: «Όλοι οι φορείς είμαστε συντονισμένοι προκειμένου να έχουμε μια κοινή γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κι επειδή πολύ φοβάμαι ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να δούμε κι άλλου είδους τέτοια φαινόμενα, στη ΔΕΘ όλοι οι φορείς θα θέσουμε το θέμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από κυβέρνηση και κόμματα να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες. «Όλο το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη τελούνται αξιόποινες πράξεις. Από το ΑΠΘ, όπου η κυβέρνηση δεν αντέδρασε, μέχρι που σχεδόν οικειοθελώς αποχώρησαν οι No Borders, ακολούθησαν οι καταστροφές στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μέχρι που φτάσαμε μόλις χτες στη διακοπή της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία είναι αξιόποινη πράξη, σύμφωνα με το νόμο. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση. Να μην υπάρχει η υπόνοια ότι υπάρχει ανοχή από την κυβέρνηση σε οποιοδήποτε τέτοιο γεγονός. Διότι η ΕΛΑΣ έχει αποδείξει ότι έχει και την ετοιμότητα και τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά, όποτε αυτό απαιτείται. Χρειάζεται όμως μια οριστική και ξεκάθαρη καταδίκη τέτοιων πράξεων όχι μόνο από τους τοπικούς φορείς, αλλά κυρίως από την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.