Skip to main content

Παρίσι: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη της αιματηρής επίθεσης με 1 νεκρό και 2 τραυματίες – Δείτε βίντεο

Η αντιτρομοκρατική έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση – Ο δράστης είναι γνωστός στις αρχές και αποφυλακίστηκε το 2020

Τη στιγμή της καταδίωξης και σύλληψης του 26χρονου Αρμάν Ραζαπούρ-Μιγιοντουάμπ που έκανε την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι, μαχαιρώνοντας θανάσιμα έναν τουρίστα και τραυματίζοντας άλλους δύο, καταγράφει βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το βίντεο φέρεται να αποτυπώνει τον δράστη να προσπαθεί να ξεφύγει από δύο αστυνομικούς, έναν άνδρα και μία γυναίκα, που τον σημαδεύουν με όπλα.

Την ίδια στιγμή, ο δράστης δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο ανάληψης της ευθύνης για την επίθεσή του. Σε αυτή τη φάση, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πότε μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο αυτό, αλλά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο «ταυτόχρονα» με την επίθεση, σύμφωνα με την πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο 26χρονος Αρμάν Ραζαπούρ-Μιγιοντουάμπ αντιμετωπίζει πολλές και βαριές κατηγορίες μετά την επίθεση το βράδυ του Σαββάτου, μεταξύ αυτών και η δολοφονία. Ο ίδιος φέρεται να υποβάλλεται σε «ψυχιατρική και νευρολογική θεραπεία», ενώ είναι γνωστός στις αρχές, έχοντας αποφυλακιστεί το 2020.

Η γαλλική αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες

Την επομένη της επίθεσης ανακοινώθηκε ότι οι έρευνες έχουν περάσει πλέον στη γαλλική αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Ο δράστης γεννήθηκε το 1997 από Ιρανούς γονείς. Ο ύποπτος συνελήφθη λίγο μετά την αιματηρή του επίθεση. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, άνοιξε έρευνα μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τη στιγμή της επίθεσης φώναξε «ο Αλλάχ είναι Μεγάλος».

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί το 2016 από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για τον σχεδιασμό βίαιας ενέργειας σε προάστιο του Παρισιού. Είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια κάθειρξης και είχε βγει από τη φυλακή ύστερα από τέσσερα χρόνια κράτησης, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Οι αρχές θα εξετάσουν εάν βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση ο δράστης, ένας άνδρας που εμφανίζεται «πολύ ασταθής και που επηρεάζεται πολύ εύκολα», σύμφωνα με πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας. «Εάν βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση όπως θα έπρεπε και όπως ήταν για κάποιο διάστημα, αυτό είναι το ερώτημα που θα τεθεί», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Συλλυπητήρια από τον Μακρόν στις οικογένειες των θυμάτων

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε μέσω Χ ο Γάλλος πρόεδρος.

Στην ανάρτησή του, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρει τα «συλλυπητήριά (του) στην οικογένεια και τους οικείους του Γερμανού πολίτη που έχασε τη ζωή του».

«Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία», διεμήνυσε από την πλευρά της η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν.

Πηγή: protothema