Skip to main content

Παρίσι: Ξενοδοχεία επιστρατεύουν σκύλους για τον εντοπισμό κοριών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Μετά την επιστράτευση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στα τρένα και το μετρό στη Γαλλία τον περασμένο Οκτώβριο για την ανίχνευση κοριών, σειρά παίρνουν τώρα οι ξενοδόχοι, που θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν την αρνητική δημοσιότητα

Η «κρίση των κοριών» στο Παρίσι τροφοδοτεί εδώ και μήνες τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού και διεθνούς Τύπου, αλλά καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του καλοκαιριού, τα ξενοδοχεία της γαλλικής πρωτεύουσας λαμβάνουν τα μέτρα τους για τα ενοχλητικά έντομα.

Μετά την επιστράτευση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στα τρένα και το μετρό στη Γαλλία τον περασμένο Οκτώβριο για την ανίχνευση κοριών, σειρά παίρνουν τώρα οι ξενοδόχοι, που θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν την αρνητική δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού οι κρατήσεις σε εταιρείες ελέγχου εντόμων και παρασίτων για επιθεωρήσεις από σκύλους ανιχνευτές κοριών σε δωμάτια ξενοδοχείων.

30 ευρώ ανά δωμάτιο η επιθεώρηση με σκύλους για τον εντοπισμό κοριών

Τα ξενοδοχεία δεν θέλουν με τίποτε μια αρνητική διαφήμιση με φωτογραφίες κοριών σε διαδικτυακές πλατφόρμες κρατήσεων, γι' αυτό διοργάνωσαν έλεγχο των δωματίων ως προληπτικό μέτρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπειρογνωμόνων για την Ανίχνευση Κοριών από Σκύλους, Σεμπαστιάν Πιτσοκαρό στην εφημερίδα.

«Με αυτόν τον τρόπο μια πρώιμη εμφάνιση κοριών μπορεί να εντοπιστεί πριν φτάσουν τα μεγάλα κύματα των τουριστών», πρόσθεσε. Οι εταιρείες αυτές χρεώνουν 30 ευρώ ανά δωμάτιο την επιθεώρηση με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους κι αν εντοπιστούν κοριού, τους εξοντώνουν με καυτό ατμό.

Το περασμένο καλοκαίρι καταγράφηκε μια πραγματική υστερία για τους κοριούς στη Γαλλία με επιβάτες να αναφέρουν ότι εντόπισαν υποτιθέμενους ή πραγματικούς κοριούς σε τρένα, κινηματογράφους και άλλα μέρη και να ανεβάζουν συχνά και φωτογραφίες των ζωυφίων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της υγειονομικής Αρχής Anses μεταξύ 2017 και 2022 το 11% όλων των γαλλικών νοικοκυριών προσβλήθηκαν από κοριούς.