Skip to main content

Παρουσίασε στον Μιχάλη Ζορπίδη την πρότασή του για τον ευάλωτο επαγγελματία ο Στράτος Σιμόπουλος

Η πρόταση αφορά δάνεια ήδη κόκκινα και περιλαμβάνει επαγγελματίες με τζίρο έως ένα συγκεκριμένο ύψος

Την πρόταση του για θεσμοθέτηση της έννοιας του ευάλωτου επαγγελματία-επιχείρησης για τα κόκκινα δάνεια, παρουσίασε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλη Ζορπίδη, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο γραφείο του.

Οι κύριοι Ζορπίδης και Σιμόπουλος αφού συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εκ των οποίων ένα από τα μεγαλύτερα είναι και η αδυναμία αποπληρωμής δανείων που έχουν μετατραπεί σε «κόκκινα»,  κατέληξαν πως πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες και να αναληφθεί άμεσα δράση για την επίλυση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόταση του βουλευτή η οποία συνοπτικά περιλαμβάνει την ένταξη σε μία ομάδα όσων επαγγελματιών -επιχειρήσεων έχουν ρυθμισμένες τις οφειλές τους προς το δημόσιο, δεν έχουν οφειλές προς το προσωπικό, έχουν κόκκινα δάνεια, αλλά είναι βιώσιμες, με βάση οικονομικούς δείκτες που θα καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση αφορά δάνεια ήδη κόκκινα και περιλαμβάνει επαγγελματίες με τζίρο έως ένα συγκεκριμένο ύψος.
Με τον τρόπο αυτό, όπως γίνεται πλέον με τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι εταιρείες διαχείρισης θα είναι υποχρεωμένες να αποδέχονται τις ρυθμίσεις, τις οποίες αυτόματα υπολογίζει ο αλγόριθμος του εξωδικαστικού μηχανισμού και όχι να τις απορρίπτουν όπως κατά κανόνα γίνεται σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ σε δήλωση του τόνισε, «χιλιάδες επαγγελματίες είναι χρεωμένοι και αντιμετωπίζουν μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα έχοντας «κόκκινα» δάνεια γεγονός που επηρεάζει το σύνολο της καθημερινότητας τους. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν λύσεις και είναι πολύ ευχάριστο ότι βουλευτές της πόλης μας έχουν επεξεργαστεί και παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις. Στο επιμελητήριο μας κάθε πρόταση που θα δώσει βοήθεια σε μέλη μας είναι καλοδεχούμενη. Θα προωθήσουμε την πρόταση αυτή στους επιστημονικούς συνεργάτες του επιμελητηρίου μας ώστε να την επεξεργαστούν σε βάθος».