Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας – Έθεσε δύο βουλευτές εκτός εκκλησίας

Η Μητρόπολη Κέρκυρας δεν επιτρέπει σε δύο βουλευτές του νησιού, που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων, να κοινωνήσουν και τους καλεί να μετανοήσουν

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας για τους δύο βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

«Η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών. Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της Εκκλησίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης οι δύο βουλευτές τίθενται εκτός της εκκλησίας και τους ζητείται να... μετανοήσουν, ενώ ο τρίτος βουλευτής του νησιού, Στέφανος Γκίκας (ΝΔ) απείχε από τη σχετική ψηφοφορία.

«Έσφαλαν πνευματικώς βαρύτατα» αναφέρει επίσης η Μητρόπολη και επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για μας λοιπόν αυτοί οι δύο βουλευτές δεν δύνανται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας... Τους καλούμε να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, δεν θεωρούμε ότι τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουμε σε μετάνοια για το ατόπημά τους. Δηλώνουμε, πάντως, ότι δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».