Skip to main content

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα

«Είναι πρωτοφανής η μαζικότητα και πυκνότητα δολοφονιών του οργανωμένου εγκλήματος», επισήμανε η Χαριλάου Τρικούπη

Πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης του οργανωμένου εγκλήματος επισημαίνει ότι έχει καταστεί η Αττική και άλλες περιοχές της χώρας το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη μαφιόζικη εκτέλεση έξι ανθρώπων στη Λούτσα.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αν και από την αρχή της θητείας της είχε αναδείξει την ασφάλεια σε προμετωπίδα των πολιτικών της, έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα, με συνέπεια να τρωθεί το αίσθημα της συλλογικής ασφάλειας στους πολίτες. Επιπλέον, με βάση τα κάτωθι δεδομένα είναι πρωτοφανής η μαζικότητα και πυκνότητα δολοφονιών του οργανωμένου εγκλήματος, στο πλαίσιο του λεγόμενου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, που εμφανίζεται από το 2021 έως σήμερα», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα επισημαίνεται πως τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφηκε πλήθος εκτελέσεων του οργανωμένου εγκλήματος, όπως:

Στις 9-4-2021 στον Άλιμο με ένα νεκρό,

στις 15-5-2021 στη Μεταμόρφωση με ένα νεκρό,

στις 30-5-2021 στα Σεπόλια με ένα νεκρό,

στις 31-5-2021 στη Βάρη με ένα νεκρό,

στις 16-11-2021 στη Νίκαια με ένα νεκρό και ένα τραυματία,

στις 22-1-2022 στη Βούλα με τρεις τραυματίες,

στις 2-7-2022 στα Κάτω Πατήσια με τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες,

στις 15-7-2022 στο Μεταξουργείο με έναν τραυματία,

στις 31-7-2022 στην Αγία Βαρβάρα με έναν νεκρό,

στις 4-9-2022 στα Πετράλωνα με έναν νεκρό,

στις 18-12-2022 στη Νέα Σμύρνη με δύο νεκρούς,

στις 4-4-2023 στην Αργυρούπολη και Βάρη με τρεις τραυματίες,

στις 7-6-2023 στον Κορυδαλλό με δύο νεκρούς

και επίσης, δολοφονίες το ίδιο διάστημα σε Χαλκιδική, Παξούς, Καλαμάτα, Ζάκυνθο και Βόλο.

«Οι δολοφονίες αυτές κατά κανόνα δεν έχουν εξιχνιαστεί και οι εκτελεστές του οργανωμένου εγκλήματος κυκλοφορούν ελεύθεροι, προετοιμάζοντας ενδεχομένως το επόμενο χτύπημά τους.

Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών Ασφαλείας και οι αποτυχημένες επιλογές σε θέσεις ευθύνης έχουν μειώσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αστυνομίας και η ευθύνη για τη δυσλειτουργία αυτή βαραίνει την Κυβέρνηση.

Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι μόνο μια ακόμη πτυχή της αντεγκληματικής πολιτικής, αλλά πολύ περισσότερο δημιουργεί ένα μείζον ζήτημα υπονόμευσης της ίδιας της δημοκρατίας μας, καθώς η γενική ανασφάλεια θέτει σε αμφισβήτηση βασικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και θεμέλια της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας μας όπως η ελευθερία και η ασφάλεια των πολιτών», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

Δεν χωρούν πλέον άλλα ευχολόγια ή απλές διακηρύξεις προθέσεων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι πολίτες αναζητούν λύσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται για τις ενέργειες ή παραλείψεις του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο οφείλει όχι μόνον να απαντήσει γιατί αποτυγχάνει τόσο στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά επιπλέον να επεξεργαστεί και ένα πλήρες και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του.