Skip to main content

ΠΕΔΚΜ για ΟΑΣΘ: Προπαγανδιστική η τακτική του Σπίρτζη

Να κάτσουμε στο τραπέζι και να έρθει ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη και όχι να κατέβουμε 30 άτομα στην Αθήνα, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, Λ. Κυρίζογλου

Νέα πρόσκληση σε διάλογο για το θέμα του ΟΑΣΘ απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον οποίο κατηγόρησε για επικοινωνιακή και προπαγανδιστική τακτική.

«Εμμένουμε στον διάλογο, στη συνεργασία και στη συνεννόηση. Σε μία συνεργασία πέρα και έξω από την επικοινωνιακή και προπαγανδιστική τακτική που έχει αγαπήσει πολύ και την ασκεί ο κ. Σπίρτζης. Να κάτσουμε στο τραπέζι και να έρθει ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη και όχι να κατέβουμε 30 άτομα στην Αθήνα. Να έρθει ο ίδιος εδώ με λειτουργούσες τις συγκοινωνίες και να συζητήσουμε για αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο Λάζαρος Κυρίζογλου.  

Τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων για τους οποίους είπε ότι έχουν δίκιο και πως δικαιώθηκε ο αγώνας τους από τη δικαιοσύνη. Ο κ. Κυρίζογλου κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει για το τι πρόκειται να κάνει για το θέμα του ΟΑΣΘ.

«Η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τι θέλει να κάνει -πρέπει να μας το πει και αυτό- οφείλει τώρα να καταβάλει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει - τα χρήματα που συμφώνησε στη συνάντηση με Πέρκα και Νεφελούδη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Υπογράμμισε, επίσης, πως η ΠΕΔΚΜ δεν θέλει άλλα λουκέτα για την πόλη. «Λένε ότι στηρίζουμε τους εργαζόμενους. Ναι, τους στηρίζουμε και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και τους πολίτες, δεν θέλουμε άλλα κλεισίματα, άλλα λουκέτα. Να μείνουν 2.300 άνθρωποι δίχως ψωμί, 15.000 στόματα πεινασμένα. Γιατί να πάμε σε αυτή τη λύση; Γιατί εκεί θα οδηγηθούμε στο τέλος αν δεν ληφθούν μέτρα πρόνοιας και δεν υπάρξει πνεύμα συναίνεσης και διαλόγου», τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Κάλεσε και τις δύο πλευρές να δείξουν τα στοιχεία «για να δούμε ποιος έχει δίκιο και όχι να ακούμε φωνές και λάσπες». «Δεν δικαιούται ένας υπουργός να λέει και να πράττει χωρίς να έχει καταλήξει το σχετικό πόρισμα. Δικαιούται στο πλαίσιο της προπαγάνδας και της επικοινωνιακής τακτικής. Οφείλεις να τελειώσεις τον έλεγχο και μετά να παρουσιάσεις τα στοιχεία και όχι να προτρέχεις», πρόσθεσε.