Skip to main content

Πειθαρχικές ποινές σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για το φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τις ευθύνες των αξιωματούχων της αστυνομίας

Πειθαρχικές ποινές σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ενεπλάκησαν στη διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναμένεται να ανακοινώσει η ηγεσία της Αστυνομίας, πιθανότατα αύριο.

Η ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί εδώ και μερικές εβδομάδες και το πόρισμά της διαβιβάστηκε στον αρμόδιο για την υπόθεση γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνο Λογοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πρόκειται να τιμωρηθεί με επίπληξη με βάση το πόρισμα.

Χρηματικά πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν στους δύο βοηθούς του, που είχαν βάρδια το απόγευμα της 8ης Αυγούστου οπότε και δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής.

Η μεγαλύτερη πειθαρχική ποινή αναμένεται να επιβληθεί στον επικεφαλής, εκείνη την περίοδο, της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου.

Είχε την ευθύνη για τη διακίνηση της αλληλογραφίας μεταξύ της ΕΛ.ΑΣ. και των διωκτικών αρχών του εξωτερικού καθώς και την έκδοση διαταγής προς τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας.

Και σ’ αυτόν πάντως πρόκειται να επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο.

Διαβάστε σχετικά - Συνελήφθη Έλληνας οπαδός, ερευνάται η εμπλοκή του στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Ο κύκλος των αξιωματικών στους οποίους επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές κλείνει με αξιωματικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου, απ’ όπου διήλθε το κομβόι με τους Κροάτες χούλιγκαν χωρίς οι τοπικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να ενημερώσουν σχετικά τους συναδέλφους του στην Αττική.

Αντίθετα, απαλλάσσεται των πειθαρχικών κυρώσεων ο τότε προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας καθώς ο διενεργών την ΕΔΕ έκρινε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός ενήργησε ως όφειλε.

Πηγή: Καθημερινή