Skip to main content

Περικοπές κρατικών δαπανών ανακοίνωσε η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε σχέδια για τη μείωση των κρατικών δαπανών κατά περίπου 80 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και «σημαντικών» αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σχέδια για τη μείωση των κρατικών δαπανών κατά περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και «σημαντικών» αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, που ηγείται του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ότι οι περικοπές μόνο για τον επόμενο χρόνο θα είναι συνολικά 11,1 δισ. ευρώ.

Περαιτέρω περικοπές θα υπάρξουν τα επόμενα τρία χρόνια. Περίπου 17,1 δισ. ευρώ το 2012, περίπου 25,7 δισ. ευρώ το 2013 και 32,4 δισ. ευρώ το 2014.

Κατά τη διάρκεια μίας διήμερης σύσκεψης στο γραφείο της Μέρκελ, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου συζήτησαν για μεγάλες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια, καθώς και σχέδια για τη συγκέντρωση νέων εισόδων με την επιβολή φόρου στην πυρηνική ενέργεια.

Η Μέρκελ δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις αλλαγές στον τομέα της άμυνας, αλλά είπε ότι δεν θα είναι ασήμαντες.