Skip to main content

Περιοδεία Πέγκα στην Άνω Πόλη - «Μπορεί να μετατραπεί σε οικισμό αντίστοιχο με την Πλάκα» (φωτο)

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής

Στην Άνω Πόλη πραγματοποίησε περιοδεία ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, συνοδευόμενος από υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους της κίνησής του, «Θεσσαλονίκη Για Όλους».

Εκεί, συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. «Οι ίδιοι, του εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη νυν δημοτική αρχή, η οποία δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την περιοχή, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη Θεσσαλονίκη. Κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, σκουπίδια, προβλήματα στη στάθμευση οχημάτων, κλειστό ΚΑΠΗ, παντελής έλλειψη φροντίδας του δημόσιου χώρου είναι μόλις μερικά που συναντά κανείς τις πρώτες στιγμές κατά την περιήγηση του στην Άνω Πόλη», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας ανέφερε πως «η εικόνα που αντίκρισα για ακόμα μία φορά στην Άνω Πόλη ήταν απογοητευτική. Όπου κι αν κοίταξα έβλεπα την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της διοίκησης του δήμου αλλά και την αδυναμία στην επίλυση βασικών ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Μαζί με υποψήφιους συμβούλους της δημοτικής κίνησης περπατήσαμε από τους Αγίους Αναργύρους έως το Τσινάρι. Κατεστραμμένο το οδικό δίκτυο, έλλειψη χωροστάθμευσης, εγκαταλειμμένα οικόπεδα, ξεχασμένες δημόσιες βρύσες και σκουπίδια παντού. Αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα στην Άνω Πόλη. Το ΚΑΠΗ της περιοχής παραμένει κλειστό από την περίοδο της πανδημίας και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Για την Άνω Πόλη απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι σημειακές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να λυθούν όλα τα παραπάνω. Χρειάζονται μικρά λεωφορεία ειδικά για τη συγκεκριμένη περιοχή για να διευκολύνονται οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους. Πιστεύουμε ότι με ένα μακροπρόθεσμο μελετημένο σχεδιασμό, που δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, η Άνω Πόλη μπορεί να μετατραπεί σε έναν πρότυπο οικισμό αντίστοιχο με την Πλάκα. Η «Θεσσαλονίκη Για Όλους» διαθέτει το σχέδιο και έχει και την εμπειρία για το κάνει πράξη!».

Δείτε φωτογραφίες: