Skip to main content

Περισσότερη προσπάθεια από Ισπανία - Πορτογαλία ζητεί ο Ρεν

Περισσότερες προσπάθειες στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζητά από την Ισπανία και την Πορτογαλία ο επίτροπος της ΕΕ, προκειμένου οι δύο χώρες να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και τη δημοσ
Περισσότερες προσπάθειες στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζητά από την Ισπανία και την Πορτογαλία ο επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, προκειμένου οι δύο χώρες να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα και τη δημοσιονομική κατάστασή τους.

«Οι δύο χώρες ήδη έχουν ανακοινώσει ή θα ανακοινώσουν σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Μπορούν να γίνουν περισσότερα και ενθαρρύνω τις δύο χώρες να το κάνουν», τόνισε ο κ. Ρεν στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιεύσει αύριο την εκτίμησή της για τα συμπληρωματικά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Τα ανακοινωθέντα μέτρα είναι σημαντικά και θαραλλέα», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Κατά τον κ. Γιούνκερ, «είναι σαφές πως μία επιπλέον παγιοποίηση των προϋπολογισμών θα απαιτηθεί μετά το 2011, συνεπώς και μία περαιτέρω πρόοδος στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Ακούσαμε τις πολύ σοβαρές δεσμεύσεις από τις δύο ενδιαφερόμενες χώρες ότι θα λάβουν μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι δύο χώρες επεξεργάζονται επίσης τα επιπλέον μέτρα που εάν θα απαιτηθεί θα λάβουν για να επιτύχουν τους στόχους τους για το 2011», πρόσθεσε.