Skip to main content

Πέταξε παπούτσι στον Παπανδρέου

Και ο Παπανδρέου θέλει το παπούτσι του! Μετά τον Μπους και τον Μπλερ ήρθε και η ώρα του πρωθυπουργού να δεχθεί επίθεση με παπούτσι από άγνωστο.
Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στους χώρους της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όταν άγνωστος εκσφενδόνισε παπούτσι στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου.

Ο άνδρας περίμενε τον πρωθυπουργό στην νότια είσοδο της Έκθεσης στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγγελάκη και του επιτέθηκε όταν εκείνος έβγαινε από το χώρο της διοργάνωσης.

Ωστόσο, το παπούτσι δεν βρήκε τον στόχο του αλλά έπεσε πάνω σε έναν από τους φωτογράφους που κάλυπταν το γεγονός. Αμέσως έδρασαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ οι οποίοι ακινητοποίησαν τον άγνωστο άνδρα, ο οποίος φώναζε: «Έλληνες ξυπνήστε! Θα σας πάρουν τα σπίτια!».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο άνθρωπος που εκτόξευσε το παπούτσι είναι ένας 49χρονος γιατρός από τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και την κόρη του, η οποία βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ενώ αργότερα αφέθηκαν  ελεύθεροι, καθώς δεν κινήθηκε κάποια ποινική διαδικασία εναντίον τους.