Skip to main content

Πέτρος Παππάς κατά Φίλη: Όταν ένα στέλεχος δεν δέχεται τον αρχηγό του θέτει εαυτόν εκτός κόμματος

«Όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον πρόεδρο του κόμματος και τις πολιτικές που επέλεξε η βάση του κόμματος, τότε και ο ίδιος λέει πως δεν ανήκει σε αυτό το κόμμα»

Αιχμές για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη άφησε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, Πέτρος Παππάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον πρόεδρο του κόμματος και τις πολιτικές που επέλεξε η βάση του κόμματος, τότε και ο ίδιος λέει πως δεν ανήκει σε αυτό το κόμμα», ενώ συμπλήρωσε «έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, θα πρέπει να ερωτηθεί κι ο ίδιος αν αυτό λέει στην πραγματικότητα».

«Κάποια λίγα στελέχη μπορεί να θεωρούν ότι δεν τους χωράει αυτό το νέο εγχείρημα και να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν, ότι δεν τους αφορά αυτή η διαδικασία αναγέννησης και αναδιοργάνωσης της σύγχρονης Αριστεράς, όπως λέει και ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν αυτό δεν τους αφορά θα επιλέξουν προφανώς και οι ίδιοι να φύγουν από αυτό. Δεν θεωρώ ότι θα είναι αριθμητικά ένας ικανός αριθμός. Είναι δικαίωμα του καθενός, όποιος θέλει κι όποιος μπορεί συνεχίζει στο δρόμο που δεν επέλεξε ένας άνθρωπος, αλλά που επέλεξε η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές».

Οικονόμου: «Ένας αρχηγός μπορεί να ακούει ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό να τον παρομοιάζει με τον Μπέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τραμπ. Πως θα συμπορευθεί;»

Παππάς: «Θεωρώ ότι όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του, δεν εκφράζεται από τις πολιτικές που έχει αποφασίσει και μας έχει οδηγήσει η βάση μας, τότε ο ίδιος δεν εκφράζεται και το λέει ξεκάθαρα ότι εγώ δεν ανήκω σε αυτό το κόμμα».

Οικονόμου: «Θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος, αυτό εννοείτε», παρενέβη ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου.

Παππάς: «Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, πρέπει να ερωτηθεί και ο ίδιος».

Παυλόπουλος: Μήπως είναι η ώρα αποφάσεων για τον νέο αρχηγό; Γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι.

Παππάς: Θα προχωρήσει συντεταγμένα, με τα όργανα του κόμματος, θα συνεδριάσει η ΚΟ, προχωράμε και στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με ψυχραιμία αλλά και με διάθεση για ενότητα θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Δεν μας περισσεύει κανείς, θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Και ξαναλέω ότι αν κάποιος δεν θέλει και δεν μπορεί, αυτό θα είναι επιλογή δική του.

«Πιστεύω η Έφη Αχτσιόγλου θα τιμήσει τους ψηφοφόρους της»

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή άρνηση της Έφης Αχτσιόγλου στις προτάσεις Κασσελάκη, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με την παρουσία της στο κόμμα, ο κ. Παππά είπε πως πιστεύει ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα τιμήσει τις δεκάδες χιλιάδες των ψηφοφόρων και θα συμπορευθεί στο κόμμα, «όπως άλλωστε είπε και η ίδια ότι θα πορευθούμε μαζί».