Skip to main content

Πιερρακάκης: Διάβασα ότι ο Τσίπρας τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου και ανακουφίστηκα

«Εάν θα έχει την μοίρα της προηγούμενης δημόσιας τοποθετήσης πριν από το συνέδριο σας, ούριος άνεμος στα πανιά μας» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας για την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού

Στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα πως «ακόμα κι αν η ίδρυση – παρά το Σύνταγμα – ιδιωτικών και κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, γίνει σήμερα νόμος του κράτους, ένα είναι σίγουρο: Δεν θα ευδοκιμήσει», αναφέρθηκε ο  υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, σε παρέμβασή του, όπου σχολίασε  τις προηγούμενες τοποθετήσεις αρχηγών της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε σχετικά: Παρέμβαση Τσίπρα για Μη Κρατικά ΑΕΙ: Αντιδραστική ρεβάνς επιχειρεί ο Μητσοτάκης

«Διάβασα ότι τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, και θέλω να μοιραστώ με το σώμα την ανακούφιση μου. Διότι εάν θα έχει την μοίρα της προηγούμενης δημόσιας τοποθετήσης πριν από το συνέδριο σας, ούριος άνεμος στα πανιά μας», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ρώτησε εάν συνταγματολόγοι όπως οι κκ Βενιζέλος, Αλιβιζάτος και Μανιτάκης δεν είναι «σύννομοι», ενώ, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον υπουργό Παιδείας της κυβέρνησής του Κ. Γαβρόγλου, που είχε καταθέσει διάταξη για την αναγνώριση πτυχίων διεθνών οργανισμών στη χώρα μας. «Αυτό, τι είναι ακριβώς; Σε ποια έννομη τάξη πατάει, εάν όχι στην ίδια που πατάει και το νομοσχέδιο μας για τη διασυνοριακότητα, ότι η εγκατάσταση είναι διακριτή από τη σύσταση; Αυτό είπε ο Κώστας Γαβρόγλου ουσιαστικά, φέρνοντας την συγκεκριμένη ρύθμιση του 2018, και μια πολύ πιο σκληρή και ασφυκτική ρύθμιση φέραμε εμείς μέσα από αυτό το νομοσχέδιο» υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης και συνέχισε: «Εάν έχετε πρόβλημα με τα κολέγια, γιατί δεν έχετε αποκηρύξει τις ερωτήσεις που έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος στην Ευρωβουλή, πριν από 20 χρόνια, για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην χώρα μας»;

Ο κ. Πιερρακάκης έκλεισε την παρέμβασή του, με μία προσωπική αναφορά: «Επειδή ακούστηκαν κάποια πράγματα από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περί γενιτσάρων, και του σουλτάνου Ορχάν, να πω ότι η πάγια πρακτική των σουλτάνων είναι η πειθαρχία. Και η άσκηση κομματικής πειθαρχίας από μεριάς συγκεκριμένου κόμματος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, για να μπορέσει να συγκρατήσει την εσωτερική του διαφωνία, και την διαφωνία που υπάρχει σε επίπεδο στελεχών του σήμερα είναι η χαρακτηριστικότερη όλων» είπε ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας και τη χθεσινή αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Π. Δουδωνή που είχε κάνει λόγο για συνέχεια της παράδοσης των γενιτσαρικών ταγμάτων, που ξεκινάει από τον Σουλτάνο Ορχάν το 1327, εμφανίζοντας τον υπουργό να τάσσεται κατά της παράταξης, που τον έβαλε στην πολιτική.