Skip to main content

Πυρά Μαξίμου κατά Θεοχάρη για τους συνεργάτες της Χούντας

Τους κατηγορεί για κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής αναθεώρησης Συντάγματος, εμφανίζοντας μέλος της ως συνεργάτη της χούντας.

Τα βέλη του προς το Ποτάμι αλλά και τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη εξαπολύει το Μαξίμου, κατηγορώντας τους για κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη, που, στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας. Αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του.

Σχετικά με τη διαδικασία για την αναθεώρηση συντάγματος, η κυβέρνηση τονίζει ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα τηρηθούν κατά γράμμα αλλά και ότι παράλληλα οι πολίτες θα εμπλακούν στη διαδικασία.

«Η αναθεώρηση όμως δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες. Τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα  θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή. Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», ανέφερε τέλος.