Skip to main content

Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά αισιοδοξίας και ανάπτυξης

Εφόσον ολοκληρωθεί και η συμφωνία για τα μέτρα για το χρέος, διαμορφώνεται θετικό κλίμα για την ελληνική οικονομία, τονίζει ο κ.Πιτσιόρλας.

"H Ελλάδα μπαίνει σε μία τροχιά αισιοδοξίας και ανάπτυξης, εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ερωτηθείς από τον "Real FM 97,8" σε ποιο βαθμό θα παίξει ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων το ενδεχόμενο να υπάρξει λύση για το χρέος σύντομα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε:

"Το γεγονός ότι κλείνει η αξιολόγηση ήδη είναι πάρα πολύ σημαντικό και φεύγει από τη μέση ένα τεράστιο πρόβλημα που έλεγε ότι υπάρχει αβεβαιότητα για την αξιολόγηση και τη συμφωνία. Εφόσον ολοκληρωθεί και η συμφωνία για τα μέτρα για το χρέος, αυτό θα ολοκληρώσει πια το θετικό κλίμα που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία. Είμαστε σε αυτήν τη στιγμή. Η αβεβαιότητα λήγει. Υπάρχει η προοπτική εξόδου από την κρίση, εξόδου στις αγορές, άρα η Ελλάδα μπαίνει σε μία τροχιά αισιοδοξίας και ανάπτυξης".

Και πρόσθεσε ο ίδιος: "Επειδή το κλίμα γύρω από την οικονομία είναι πάρα πολύ σημαντικό -και η ψυχολογία-, αυτές οι ειδήσεις λειτουργούν ήδη πάρα πολύ θετικά. Η εικόνα που έχω είναι ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι τεράστιο. Το ζήσαμε στην Κίνα πριν από μερικές μέρες".