Skip to main content

Πλειστηριασμοί: Έρχονται για τις αποθήκες της Aφοί Καρυπίδη και το «στρατηγείο» της MLS

Πότε θα πραγματοποιηθούν - Με σκόντο το σφυρί για την Aφοί Καρυπίδη, αυξημένος ο πήχης για την MLS


Την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου «κληρώνει» για ένα από τα βασικά ακίνητα της «Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία», πιο γνωστή ως Super Market Kαρυπίδη. Έρχεται μετά από αρκετά σφυριά που χτύπησαν τα προηγούμενα χρόνια και αφορά τις κεντρικές αποθήκες της πτωχευμένης εταιρείας στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, συμφερόντων του νυν διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρου Καρυπίδη.

Η ιδιαιτερότητα του επικείμενου πλειστηριασμού είναι πως η τιμή εκκίνησης έχει πέσει στο μισό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Έτσι ενώ μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο το ακίνητο έβγαινε στις 953.000 ευρώ, τώρα και μετά τα άγονα σφυριά έχει μειωθεί στο 1/2 της μέσης τιμής των εκτιμήσεων των πιστοποιούμενων εκτιμητών, ήτοι στο ποσό των 476.750 ευρώ. Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο του 2023, οπότε και χτύπησε και πάλι το ηλεκτρονικό σφυρί  η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στις 715.125 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η σύνδικος πτώχευσης.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 21.655 τμ, με βιομηχανικά κτήρια χαρακτηριζόμενα Α και Β, με επιφάνεια χωρών κύριας χρήσης 4.123,96 τμ και χωρών βοηθητικής χρήσης έκστασης 1.060,17 τμ που βρίσκεται στη θέση «Κρυονέρι ή Ξεροκώμη».

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη εκποίησης του ακινήτου, το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη 95 μέτρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και 100 μέτρων σε αγροτικό δρόμο που είναι κάθετος στην εθνική οδό, ενώ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Εντός του οικοπέδου υπάρχουν δύο βιομηχανικά κτήρια υπό στοιχεία Α και Β τα οποία αναπτύσσονται σε υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Τα κτίσματα είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοιχοποιία από οπτοπλινθοδομές και επικάλυψη πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος. Τα εξωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου. Η ποιότητα κατασκευής του κτηρίου είναι η συνήθης της εποχής τους και ο βαθμός συντήρησής τους μέτριος έως κακός.

Το «στρατηγείο» της MLS

Περίπου δύο μήνες αργότερα, έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει, εκ νέου, το ηλεκτρονικό σφυρί για τα κεντρικά γραφεία της MLS, συμφερόντων της οικογένειας Καματάκη.

Ο αρχικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 2023, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,6 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κατόπιν προσφυγής της MLS, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς στα 2 εκατ. ευρώ.Με αυτή την τιμή εκκίνησης έχει προγραμματιστεί ο νέος πλειστηριασμός για τις 3 Απριλίου. Επισπεύδουσα είναι η Procredit Bank (Bulgaria) EAD ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσας απαίτησής.

O πλειστηριασμός αφορά οικόπεδο με αριθμό ιδιωτικής αρίθμησης Α4 στο 2ο Οικοδομικό Τετράγωνο της Β.Ε.ΠΕ. Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, εμβαδού 1.410,44 τ.μ.
Επί του οικοπέδου έχει ανεγερθεί ένα τετραώροφο κτήριο γραφείων με υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εγκατάσταση επιχειρήσεων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, ολικής επιφάνειας ορόφων 1.832,82 τ.μ., το οποίο αποτελείται από υπόγειο πάρκινγκ συνολικού εμβαδού 523,70 τ.μ. και τρεις ορόφους.