Skip to main content

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα και… πάλι οι αποθήκες της Καρυπίδης και το ακίνητο της ΕΛΥΦ

Σε αναστολή ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο Ιόλη - Τι αφορούσαν τα σημερινά ηλεκτρονικά σφυριά, τι συνέβη

Στα αζήτητα βρέθηκαν για μια ακόμη φορά τα ακίνητα της Αφοι Καρυπίδη και της πάλαι ποτέ κραταιάς Ελληνικής Υφαντουργίας (ΕΛΥΦ) καθώς οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που έγιναν σήμερα το πρωί ματαιώθηκαν ελλείψει πλειοδοτών. Αυτό σημαίνει πως το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει στο επόμενο διάστημα ξανά για τα εν λόγω ακίνητα.

Στη λίστα των «επωνύμων» σφυριών για μια ακόμη φορά έδωσε το «παρών»  η πτωχευμένη εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία», πιο γνωστή ως Super Market Καρυπίδη. Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη («Karipidis Bros», ΠΑΕ Άρης κ.α.).

Ο πλειστηριασμός αφορούσε τις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και ήταν επαναληπτικός μετά τον άγονο που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την σύνδικο πτώχευσης και τιμή εκκίνησης 953.000 ευρώ. Το σφυρί σήμερα χτύπησε με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς στις 715.125 ευρώ.

Σε πλειστηριασμό για μία ακόμη φορά βγήκε σήμερα το βιομηχανικό ακίνητο της Ελληνικής Υφαντουργίας , συμφερόντων της οικογένειας Ακκά, στα Γιαννιτσά, με συνολική τιμή εκκίνησης 5.123.000 ευρώ.

Πρόκειται για το μεγάλο συγκρότημα που βρίσκεται στο 42ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας στο ύψος της διασταύρωσης Παραλίμνης, της κτηματικής περιοχής Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας. Στο σφυρί βγήκαν μια ανεξάρτητη και διηρημένη οριζόντια ισόγεια ιδιοκτησία συνολικού εμβαδού 26.764,84 τ.μ. που αποτελεί το κτίριο του κυρίως εργοστασίου(κλωστοϋφαντουργείο) και αναπτύσσεται επί ενιαίου αγροτεμαχίου συνολικής εκτάσεως 174.765,80 τ.μ. Επίσης θα βγουν διάφορα άλλα συμπληρωματικά κτίρια και υποδομές. Το εργοστάσιο έχει ανεγερθεί με βάση διάφορες οικοδομικές άδειες την περίοδο από το 1974 έως το 2002 στο κεντρικό τμήμα του όλου αγροτεμαχίου.

Ανεστάλη τελικά ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας «Ιόλη» στο Πευκοχώρι Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 6.348,26 επί του οποίου έχει ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα που αποτελείται από πέντε τριώροφα κτίρια, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.460.000 ευρώ.